FOTO: Snehová nádielka na Slovensku. Pozrite si fotky. Sneženie postupne ustáva

FOTO: Snehová nádielka na Slovensku. Pozrite si fotky. Sneženie postupne ustáva
Zuzana Macháčová

Dnes ráno sme sa zobudili do pravej zimy. Mnohé oblasti sa ocitli pod novou snehovou pokrývkou. Pozrite si fotografie krásnej zimnej atmosféry na Slovensku. 

Už od včerajšieho dňa priniesol Mikuláš na naše územie okrem sladkých dobrôt aj sneženie. To neprestalo ani počas noci, a ani dnes dopoludnia. Nastali komplikácie na cestách, ale aj v energetike. Dokonca bol vyhlásený aj mimoriadny stav.

Perinbaba dnes ráno úradovala takmer na celom území Slovenska. Naši čitatelia nám poslali mnoho fotografií z rôznych kútov krajiny. 

V rôznych oblastiach od rána napadlo až do 10 do 15 centimetrov nového snehu. Biela perina narástla hlavne na juhu Slovenska, ale aj na severe nášho územia a na strednom Slovensku. Avšak zo snehu sa tešili aj na východe. 

Problémy na cestách

Najviac snehu napadlo na Orave. Oravská Lesná má 28 cm a Liesek 18 cm. V Poprade leží od 23  do 25 cm, Prešov hlási 17 cm. 

Sneh dnes ráno potrápil najmä vodičov. Mnohé cesty boli neupravené. Kamióny sa šmýkali a viazli na cestách. Na cestách bolo popadaných aj mnoho stromov v dôsledku nich bolo mnoho ľudí bez elektriny. 

Od rána vznikli desiatky nehôd, ktoré komplikovali dopravu a cestu ľudí do práce. Aktuálne sa situácia začína pomaly upokojovať. Nehôd je na cestách už značne menej, avšak stále si dávajte pozor. Dobrou správou je, že HP Donovaly je prejazdný pre všetku dopravu. 

Vyhlásený mimoriadny stav

V okrese Krupina je z dôvodu mimoriadneho stavu vyhlásený 1.situačný stupeň na cestách. Na strednom Slovensku evidujú mimoriadne veľké množstvo porúch.

Na elektrické vedenia totiž popadali stromy a konáre, ktoré sa zrútili vplyvom ťažkého snehu. Mnoho oblastí je tak bez elektriny.

Ranná nádielka snehu určite mnohých potešila. Ak sa chcete pozrieť ako to v rôznych častiach Slovenska vyzerá, pozrite si fotografie od našich čitateľov v našej galérii pod článkom.

Pre viac informácií sledujte náš ONLINE prenos, kde pre vás od rána mapujeme situáciu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd