FOTO: Očarujúce zimné scenérie. Poriadna nádielka snehu dorazila do Álp

FOTO: Očarujúce zimné scenérie. Poriadna nádielka snehu dorazila do Álp
Zuzana Macháčová

Posledné dni zažívajú Alpy návrat pravej zimy. Zo sneženia sa obyvatelia môžu tešiť aj v nasledujúcich dňoch. Tieto fascinujúce zimné scenérie vás dostanú. 

Zima v Alpách si nedáva žiadnu prestávku. Tento týždeň tam pokračuje v mene premenlivosti a zimného počasia.

V Alpách aj naďalej veľmi husto sneží. Prinášame vám zimu aspoň na fotografiách, keďže ku nám už viac-menej zavítala jar. Fotografie nájdete nižšie vo fotogalérii.

Zábery sú z dnešného rána z Prato Nevoso v Ligúrskych Alpách, v provincii Cuneo. Snehová nádielka je veľkolepá a presiahla pol metra.

Snežiť bude aj naďalej

V najbližších hodinách až do stredy bude v oblasti piemontských Álp, najmä vo vyšších oblastiach, aj naďalej intenzívne snežiť.

 

Očakáva sa bohatá snehová nádielka. Od výška cca 1 500 m n. m. môže napadnúť aj viac ako jeden meter snehu. Sneženie zasiahne oblasti Biella, Canavese, Torinese a Cuneo.

Oblasť nízkeho tlaku vzduchu sa štvrtok presunie smerom k severnej Afrike preč od Álp. Dovtedy budú na južnej strane Álp dlhodobé a intenzívne zrážky.

Nasneží až 1 m nového snehu

Vlhký vzduch prichádza z Atlantického oceánu smerom k Alpám. Široko južne od hlavného alpského hrebeňa sa do stredy očakáva 50 až 100 milimetrov zrážok. V severovýchodnom Taliansku na niektorých miestach môže spadnúť až 150 mm zrážok.

 

Najmä v talianskych horách a oblastiach južne od hlavného alpského hrebeňa tak vo veľkom napadne ďalších 30 až 50 centimetrov čerstvého snehu. Regionálne môže snehová vrstva presiahnuť až 1 m. 

Avšak severná strana Álp zažíva úplne iné počasie. Tu nespadla ani jediná snehová vločka a je tu úplne sucho. Na vyšších horských štítoch okolo talianskych hraníc je však veľmi veterno.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd