FOTO: Počas noci dorazilo na Slovensko sneženie. Pozrite si krásne biele zábery

FOTO: Počas noci dorazilo na Slovensko sneženie. Pozrite si krásne biele zábery
Zuzana Macháčová

Už počas sobotného popoludnia sa počasie výrazne zmenilo. Na naše územie dorazili búrky, ale aj silný vietor. K večeru sa situácia upokojila, no počas noci dorazilo na naše územie husté sneženie. Pozrite si krásne biele zábery. 

Studený front, ktorý začal v sobotu postupovať cez naše územie, priniesol dážď, búrky a najmä silný vietor. Dažďové kvapky sa počas noci zmenili na snehové. 

Hranica v noci začala klesať nízko, a to pod 500 m n. m. Snehové vločky pokryli hneď niekoľko oblastí a snežilo vo viacerých mestách na severnom Slovensku.

Zimné počasie na Slovensku

Napríklad zima dorazila do Liptovskej Tepličky, ale aj na horské priechody, kde si treba dať aktuálne pozor. Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je väčšinou vlhký až mokrý, iba miestami suchý. Na HP Súľová a Grajnár je vrstva kašovitého snehu do 1 až 2 cm.

 

Pozor si dajte aj v okresoch Spišskej Novej Vsi a Gelnici, kde ja na ceste vrstva kašovitého snehu do 1 až 2 cm. Ubrať z plynu treba aj na ceste  II/584 Srdiečko - Bystrá, kde je zľadovatený sneh do 1 cm. 

Zimné počasie v Európe

Oveľa vážnejšiu situáciu zažívala Európa, a to najmä v oblasti Álp. Sneženie už vo večerných hodinách dorazilo do Nemecka, Poľska, ale aj susedného Rakúska. Avšak najhoršia situácia bola v Slovinsku, kde spočiatku sa vyskytli búrky a neskôr tam výdatne snežilo.

 


Dnes sa nezabudnite lepšie obliecť, pretože sa radikálne ochladí. Bude o zhruba 10 °C menej ako včera. Aktuálne sú teploty na mnohých miestach pod nulou. Napríklad v Telgárte je -1,8 °C  či v Lome nad Rimavicou je -1,3 °C. Sneženie sa očakáva aj počas dnešného dňa. O všetko podstatnom vás budeme informovať. 

Počasie na nasledujúce dni si môžete pozrieť v našej dennej predpovedi počasia, ktorú nájdete TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd