FOTO: Pozrite si, kde Mikuláš prináša najviac snehu. Takto vyzerá zasnežené Slovensko

FOTO: Pozrite si, kde Mikuláš prináša najviac snehu. Takto vyzerá zasnežené Slovensko
Peter Minárik

Mikuláš priniesol na naše územie vlnu sneženia, pričom najväčšiu nádielku dostalo západné Slovensko, kde spadlo viac ako 10 cm snehu. Sneženie však ešte nekončí.

Ďalšia jadranská tlaková níž priniesla na naše územie sneženie, ktoré zavítalo na celé západné a neskôr aj nad stredné Slovensko. Najintenzívnejšie sneženie sa vyskytovalo na juhu západného Slovenska, kde napadlo až okolo 10 cm snehu.

Snehové zrážky sa počas dňa zmenili na juhu Nitrianskeho kraja a na juhu Banskobystrického kraja na kvapalné, ale podvečer sa vplyvom klesajúcich teplôt začali meniť späť na snehové.

Vlna sneženia v ranných hodinách pokryla dokonca Bratislavu, kde spôsobila dopravné komplikácie.

Doprava však bola spomalená prakticky na celom západnom Slovensku a situácia sa začala zlepšovať až počas dňa, kedy vplyvom stúpajúcich teplôt sa sneh z betónu a z asfaltu začal topiť.

Sneženie teraz začalo opäť pokrývať západné Slovensko, no nadchádzajúca noc prinesie najvýraznejšie sneženie na stredné Slovensko, kde by malo komplikovať dopravu.

Prvá snehová pokrývka sa tak už vytvorila na celom území a v galérii si môžete pozrieť výber vašich fotiek, ktoré ste nám poslali. Budeme radi, ak nám budete pravidelne prispievať a preto sa pripojte do našej skupiny TU a dajte nám vedieť ako je u vás.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd