FOTO: Ranná námraza na Donovaloch: Auto skončilo priamo na zvodidle

FOTO: Ranná námraza na Donovaloch: Auto skončilo priamo na zvodidle
Veronika Salayová

Dnes ráno došlo k pomerne kurióznej nehode. Auto v dôsledku námrazy na Donovaloch skončilo na zvodidle.

Od skorých ranných hodín na našom území mrzlo vo vyšších polohách, na čo upozorňovala aj Slovenská správa ciest. Aj keď aktuálne našom území pretrvávajú nadpriemerné teploty, počas nocí je ešte pomerne chladno a lokálne sa tvorí aj nebezpečná poľadovica.

Ráno okolo 8.00 hod. práve na poľadovicu doplatilo aj jedno osobné auto, ktoré prechádzalo Donovalmi na vrchole v smere od Banskej Bystrice.

 

Auto dostalo šmyk v dôsledku namrznutej vozovky a skončilo priamo na zvodidle. Našťastie, pri nehode sa nikomu nič nestalo.

auto na zvodidle na Donovaloch
auto na zvodidle na Donovaloch, Alojz Kollár/Ako sú na tom horské priechody? FB

Obmedzená premávka

Na mieste nehody zasahovala v ranných hodinách aj polícia. Okrem tejto nehody dnes na úseku cesty I/59 Donovaly-Korytnica vykonávajú pracovníci Banskobystrickej regionálnej správy ciest (BBRSC) aj výmenu a opravu zvodidiel, preto je na tomto mieste obmedzená premávka.

„Obmedzenie premávky v jednom jazdnom pruhu bude trvať približne do 15.00 h.,“ uviedli krajskí cestári a vyzývajú vodičov, aby jazdili ohľaduplne a opatrne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd