FOTO: Slovenské cesty pokrýva vrstva čerstvého SNEHU. Sneh padá čoraz nižšie

FOTO: Slovenské cesty pokrýva vrstva čerstvého SNEHU. Sneh padá čoraz nižšie
Peter Minárik

Tak ako sme očakávali, tak vďaka prílivu chladného vzduchu nad naše územie klesá hranica sneženia. Sneží aktuálne na mnohých horských priechodoch a tie sú prejazdné len so zimnými pneumatikami. Pozrite si, ako to aktuálne vyzerá.

Za studeným frontom, ktorý uplynulé hodiny ovplyvňoval počasie na našom území sa začína od severozápadu dostávať chladný vzduch a vplyvom toho začala výraznejšie klesať hranica sneženia.

V priebehu soboty sa hranica sneženia pohybovala pomerne vysoko. Snežilo len vo Vysokých a Nízkych Tatrách, kde pripadlo niekoľko centimetrov čerstvého snehu.

Čerstvý sneh využili mnohí turisti, ktorí si tak mohli postaviť svojich prvých snehuliakov.

V nočných hodinách však začalo na našom území dochádzať k ďalšiemu ochladzovaniu a hranica sneženia sa začína dostávať aj mimo hôr.

V nasledujúcich hodinách však bude hranica sneženia klesať ešte výraznejšie, a treba počítať s tým, že do rána sa hranica sneženia zníži aj na 600 metrov. Sneh tak bude padať hneď na niekoľkých miestach severného Slovenska, pričom na horských priechodoch treba počítať aj s komplikáciami. Tu sa už teraz vytvára niekoľkocentimetrová vrstva snehu.

Prvé horské priechody sú ťažko prejazdné

Krátko po polnoci začala horské priechody na našom území pokrývať vrstva snehu. Miestami čerstvý sneh do 1 - 2 cm sa nachádza na ceste II/578 v úseku Skalka - Kremnica, na ceste I/66 od horského priechodu Podspády po štátnu hranicu a na ceste III/3078 v lokalite Tatranská Javorina.

Pomerne zasnežene to aktuálne vyzerá na Magure, kde je úsek ťažko prejazdný.

foto: Alojz Kolár
foto: Alojz Kolár

Zasnežená je aj Čertovica a prvý sneh padá aj na Donovaloch. V priebehu nadchádzajúcich hodín však počítajte so snežením aj v ďalších lokalitách, pričom teploty budú klesať.

Ak teda plánujete v ranných hodinách cestu v oblasti severného Slovenska, tak s letnými pneumatikami to rozhodne neskúšajte.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd