FOTO: Sneženie prinieslo chaos na cestách. Žiaci museli nocovať v škole

FOTO: Sneženie prinieslo chaos na cestách. Žiaci museli nocovať v škole
Veronika Sádovská

Prudký nástup zimy viedol k chaotickým podmienkam na cestách v Nemecku. Množstvo vodičov uviazlo v snehu, žiaci neprišli domov a museli prenocovať v škole. Mnohé cesty sú stále neprejazdné.

Zasnežené a šmykľavé podmienky na cestách spôsobili v mnohých oblastiach Nemecka značné problémy. Na cestách sa stalo množstvo dopravných nehôd. Nákladné autá a autobusy uviazli na svahoch, čo malo za následok dlhé zápchy.

Napríklad v okresoch Rhein-Taunus a Westerwald sú od pondelkového popoludnia nepretržite v akcii dobrovoľné hasičské zbory a zbory na kontrolu katastrof. Na mnohých miestach popadali stromy pod ťarchou snehu a blokujú cesty.

Vstupné a hlavné cesty sú uzavreté, pretože stále existuje riziko pádu stromov a konárov. Okresný správca okresu Rheingau-Taunus vyzval v utorok ľudí, aby zostali doma. Pri padajúcich stromoch hrozí ohrozenie života.

Študenti neprišli domov

Početní študenti a dozorcovia školy vo Wiesbadene museli pre začínajúcu zimu stráviť utorok noc v budove školy. Pochádzajú z celej oblasti Rýn-Mohan a nemohli ísť domov školskými autobusmi.

Ubytovanie na noc v škole zriadili pre 55 osôb, z toho 27 detí. Vyučovanie v mnohých školách v okrese Main-Spessart bude v utorok z dôvodu nástupu zimy zrušené.

Chaos na cestách

Na ceste medzi Kiedrichom a Hausenom zostalo v snehu zakliesnených približne 30 vozidiel. Stovku ľudí, ktorí museli byť vyslobodení z vozidiel v blízkosti Eltville kvôli popadaným stromom, bolo pôvodne umiestnených v hale v neďalekom areáli továrne. Poskytli im aj okamžitú zdravotnú starostlivosť.

K významným poruchám došlo aj v Taunuse. Viaceré vozidlá vrátane nákladných áut a autobusov zapadlo naprieč ulicami mesta, čo na niektorých miestach sťažovalo premávku.

Stále pretrvávajú masívne problémy v železničnej doprave, najmä v Hesensku. Niektoré trasy blokujú popadané stromy. Cestujúcich vyzvali, aby pravidelne sledovali informácie na stránkach dopravcov.

Napadlo až 40 centimetrov

V nízkych pohoriach napadlo miestami 20 až 40 centimetrov čerstvého snehu. Aj v nížinách bol miestami dostatok snehovej pokrývky a namerali tam do 10 centimetrov snehu.

Na juhozápade a juhu Dunaja zostáva hranica sneženia pomerne vysoká, okolo 500 až 700 metrov. S postupom dňa zrážky ustupujú na juhovýchod a vločky čoraz viac padajú do dolín. V Alpách napadne 5 až 10 centimetrov čerstvého snehu, vo vyšších polohách do 15 centimetrov a v Allgäuských Alpách do 20 centimetrov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd