FOTO: Teploty dnes prekročili +31 °C, takto si Slováci užívali letné počasie

FOTO: Teploty dnes prekročili +31 °C, takto si Slováci užívali letné počasie
Ema Bazhaykin

Teploty dnes prvýkrát tohto roku prekročili hranicu +31 °C. Slováci si užívali v prírode aj pri vode.

Síce o niečo neskôr, ako minulý rok, ale predsa. Po neustálom striedaní teplých a upršaných dní nakoniec teploty na Slovensku prevýšili hranicu +30 °C až v druhej polovici júna.

Zatiaľ čo prvý tropický deň sme očakávali už v prvej polovici tohto mesiaca, nakoniec teploty dosiahli len +30 °C a ďalej už nerástli. O tropickom dni hovoríme vtedy, keď teplota vystúpi nad +30 °C. A to sa udialo práve dnes v južných oblastiach Slovenska.

Najteplejšie dnes bolo v Gabčíkove, kde sa teploty vyšplhali k 31,8 °C. V tesnom závese bola obec Mužla v okrese Nové Zámky, kde namerali 31,7 °C.

 

Letné počasie vyhnalo Slovákov do prírody aj k vode, o čom svedčia fotky v galérii od našich čitateľov. Svoje brány konečne otvorili aj mnohé kúpaliská po celom Slovensku.

Horúčavy priniesli aj búrky

Prvé búrky orografického charakteru v dôsledku tepla vznikali pred 14:00 h v okolí Vysokých aj Nízkych Tatier, k večeru však zanikli. Doposiaľ tu udrelo 208 bleskov.

Očakáva sa, že orografické búrky dnes budú vznikať v priebehu celého dňa. Pre viac info sledujte náš iRADAR>>>

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd