FOTO: Do Álp sa vrátila zima. Takto výdatne tam nasnežilo

FOTO: Do Álp sa vrátila zima. Takto výdatne tam nasnežilo
Ema Bazhaykin

Pre milovníkov zimných športov výborná správa, pre miestnych pestovateľov už menej. Vo viacerých častiach Álp v priebehu včerajšieho dňa výdatne nasnežilo, v Schwarzwalde napadlo až 20 cm čerstvej snehovej pokrývky.

Aprílové počasie nezostáva svojej povesti nič dlžné. Po návrate studeného frontu do Európy na začiatku týždňa sa do vysokohorských oblastí vrátilo sneženie a s lyžovačkou pravdepodobne ešte nie je koniec.

 

Inak tomu nebolo ani vo vyšších polohách na juhu Nemecka. Ako uvádza portál Wetteronline, vo Schwarzwalde včera napadlo až 20 cm čerstvého snehu a odhŕňače snehu sa nestačili obracať, čo si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Na okraji Álp aktívne snežilo celý deň a sneženie bude pokračovať aj v najbližších dňoch.

Počasie sa zbláznilo aj v Taliansku

Sneh sa vrátil nielen do Álp, ale aj do iných európskych pohorí. „Zimný šok“ zažili v  regióne Abruzzo v Apeninách, kde teploty klesli až k -11,4 °C a majestátne vrchy vybielil čerstvý sneh.

 

Sneh pokryl aj vrcholky Kalábrie. Prvé sneženie tejto studenej fázy sa vyskytlo minulú noc na najvyšších vrchoch Sila a Pollino, pričom vločky slabo padali od 1 700 m n. m. Od zajtra sa očakáva sneženie už od 1 300 m n. m.

Počasie pritom dáva Kalábrijčanom poriadne zabrať, keďže ešte pred pár dňami ich vytrápilo v podobe horúčav a masívnych požiarov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Oblačno
20 °C / 3 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd