FOTO: V Neapole sa prepadla zem. Veľká priepasť vznikla priamo v centre mesta

Veronika Salayová

V centre talianskeho mesta Neapol sa z ničoho nič prepadla zem a vznikla veľká, až 10-metrová priepasť. Pravdepodobne to spôsobili intenzívne zrážky. 

Uplynulý víkend sužovalo Taliansko mimoriadne nepriaznivé počasie. Stredné a južné Taliansko čelilo intenzívnym zrážkam, ktoré na mnohé miesta priniesli aj krupobitia. 

Zrejme v dôsledku dažďa, ktorý v meste intenzívne padal, sa v noci zo soboty na nedeľu otvorila veľká priepasť na frekventovanej ceste v mestskej časti Secondigliano v Neapole.

Priepasť sa rýchlo rozširovala

Zem sa prepadávala postupne. K prvému prepadu došlo v nedeľu v noci o 3:30 hod., no diera sa rýchlo rozširovala ďalej. V skorých ranných hodinách priepasť dosiahla šírku 10 metrov a hĺbku 8 metrov. 

 V dôsledku prepadu sa, našťastie nikto nezranil a nedošlo ani k veľkým materiálnym škodám.

Na miesto boli okamžite vyslaní neapolskí hasiči, ktorí miesto zaistili. Doprava bola v nedeľu riadená miestnou políciou a technici dočasne pozastavili dodávky vody a plynu v oblasti.

Počas dňa bol zakázaný aj prechod pre chodcov a podľa informácií z talianskych médií boli ľudia z dvoch budov v blízkosti priepasti evakuovaní. 

Technici naďalej priepasť pozorne sledujú a monitorujú, a tento týždeň budú vykonávať náležité kroky k tomu, aby sa priepasť ďalej nerozširovala. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd