FOTO: V okolí Levíc sa prehnalo intenzívne krupobitie. Záhrady vyzerali ako zasypané snehom

Veronika Salayová

Aj keď dnes na Slovensku zatiaľ veľa búrok nebolo, táto situácia sa čoskoro zmení. No tých niekoľko, ktoré sa poobede prehnali juhozápadným Slovenskom, stihli priniesť aj veľmi intenzívne krupobitie. 

Po intenzívnych ranných búrkach bolo búrlivo opäť poobede. Po 15.00 hod. pomerne silné búrky prekročili slovensko-maďarské hranice a začali postupovať viac na sever cez Podunajskú nížinu.

Intenzívne búrky zasiahli viaceré mestá a obce Nitrianskeho kraja. Okolím Levíc sa dnes okolo 16.00 hod. okrem búrok prehnalo aj veľmi intenzívne krupobitie, ktoré zasypali všetko navôkol drobnými krúpami. 

Tie dosahovali veľkosť 1 až 2 cm, čiže veľkosťou veľmi neohúrili. Ohúrili však svojím množstvom, keďže ich bolo viac než dosť.

 

Obce pri Leviciach zasiahlo krupobitie

Na prvý pohľad sa zdalo, že záhrady obcí sú zasnežené, keďže krajina sa o pár minút po krupobití úplne zabelela. 

„Ľadovec začal padať niekedy po štvrtej, trvalo to približne desať až pätnásť minút,“ opísal Ivan Beňo z levickej mestskej časti Horša pre MY Levice.

Po tejto krátkej, ale veľmi intenzívne smršti zasvietilo slnko a po búrke ostali len biele záhrady. Mesto Levice, vzdialené 9 kilometrov, krúpy podľa svedkov obišli. 

Podobnú situáciu zažili aj v Pohraniciach v okrese Nitra. Pôdu vo viniciach pokryl ľadovec, krupobitie zničilo paradajky aj zemiaky, informuje ďalej MY Levice.

 


 Po pár minútach bolo taktiež slnečno. Tieto búrky však postupne strácali silu a krátko na to zanikli. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd