FOTO+VIDEO: Obec Lednica zasiahli bleskové povodne

Lednica Ľubomír Franko

Extrémna búrka sa dnes popoludní vyskytla v oblasti obcí Lednica a Zubák, v okrese Púchov. V obci Lednica spôsobila búrka bleskové povodne. Hlásené sú aj škody.

Extrémne zrážky priniesla dnes búrka do okresu Púchov. Búrka, ktorá bola vo výraznej miere podporovaná orografiou bola stacionárna a na jednom mieste sa zdržala viac ako hodinu.

Počas tejto udalosti spadlo v menšej oblasti aj viac ako 50 milimetrov. Na zrážkomernej stanici v obci Zubák napršalo 40 litrov na meter štvorcový len v priebehu 30 minút. Neďaleko obce Zubák sa nachádza aj obec Lednica.

Extrémne silné zrážky na seba nenechali dlho čakať. V obci Lednica začali výrazne stúpať lokálne potoky, ktoré sa začali postupne vylievať. Jeden inokedy pokojný potok sa zrazu premenil na dravú rieku.

Vylial sa postupne aj na ulicu, v oblasti horného konca obce. Potok zaplavil hlavnú cestu a dočasne odrezal od sveta obyvateľov na hornom konci.

Voda zaplavila niekoľko pivníc a poškodila hlavnú cestu, ktorá zostala neprejazdná. Okrem výdatných zrážok padalo v oblasti aj množstvo krúp, ktoré poškodili všetku úrodu vrátane ovocných stromov.

Na mieste je momentálne aj ťažká technika. Podľa našich informácii prívalová vlna poškodila aj vodovodné potrubie v obci.

 To, ako to vyzeralo v oblasti cez a po búrke si pozrite na videu. 

Autor fotografií: Janko Jaroš

Ďalšie informácie o tejto búrke, ktorá sa vyskytla v okrese Púchov, nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd