FOTO: Voda zaplavila údolie a strhla so sebou aj zaparkované autá. Nepriaznivé počasie vyčíňa v Toskánsku

FOTO: Voda  zaplavila údolie a strhla so sebou aj zaparkované autá. Nepriaznivé počasie vyčíňa v Toskánsku
Zuzana Macháčová

Toskánsko zasiahli silné dažde, ktoré narobili nemalé problémy. Voda zaplavila údolie a brala so sebou zaparkované autá. V dôsledku dažďov došlo aj k zosuvom pôdy.

Silný dážď zasiahol ostrov Elba (Livorno) od skorých ranných hodín v dôsledku stacionárnej búrky. V Piombine na pobreží Livorna akumulácia presiahla 120 mm zrážok.

Silné dažde spôsobili na Elbe zosuvy pôdy, na cestu padali nebezpečné balvany. Nepriaznivé počasie spôsobilo aj záplavy. 

Zosuv pôdy a záplavy

Pozdĺž provinčnej cesty Parata, ktorá spája Rio nell'Elba s Cavo, došlo k zosuvu pôdy z násypov na vozovku. Okrem toho civilná ochrana vykonala zásahy na nebezpečných úsekoch pozdĺž provinčnej cesty do Portoferraio, kde tiež môže dôjsť k zosuvu.

 

Väčšie nepríjemnosti zažívajú obyvatelia v Rio Marina, kde je údolie Riale úplne zaplavené. Sila vody premenila údolie na rieku a strhla so sebou aj zaparkované autá.

Areál je často využívaný ako parkovisko aj napriek zákazu parkovania v prípade dažďa či výstrahy pred počasím. Civilná ochrana pracuje na odstránení dodávky uviaznutej v Rio Ditch. Asi 15 áut už bolo odstránených. V súčasnosti nie je potrebná žiadna verejná pomoc alebo zásah lekárskej pomoci ľuďom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd