FOTO: Vyťahujú pluhy a lyže. Dnes končí meteorologická jar snehovou nádielkou

Peter Minárik

Zatiaľ čo u nás zažívame pravé, búrlivé a sychravé počasie, tak v Alpách vyťahujú snežné pluhy a začínajú vo veľkom odpratávať sneh. Sneh stále pribúda a so snežením privítajú aj začiatok meteorologického leta.

V kalendári dnes máme 31. máj a to je deň, kedy oficiálne končí meteorologická jar. Počasie však uplynulé dni bolo letné, a to vrátane nášho územia. Každý deň zažívame búrky a inak tomu nie je ani dnes. No meteorologická jar kúsok za našimi hranicami končí trošku inak a to ZIMNE.

Vplyvom vpádu chladného vzduchu, ktorý sa nad Alpy dostal, počas noci poklesla hranica sneženia na výšku okolo 1500 m n. m. a lokálne aj nižšie.

V južnom Tirolsku preto vytiahli ľudia aj lyže a zajtra ráno sa po dnešnej zasneženej noci bude dať v tejto oblasti lyžovať.

 

Na takéto počasie sú v oblasti zvyknutí, no zima dnes zaskočila vodičov, ktorí už dávno prezuli na letné pneumatiky. Cestári však nezaháľali, oprášili pluhy a vydali sa na cesty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd