FOTO: Z Bratislavy bolo vidieť zasnežené Alpy

FOTO: Z Bratislavy bolo vidieť zasnežené Alpy
Peter Minárik

Počas Vianoc bolo možné z Bratislavy a z okolitých oblastí pozorovať zasnežené Alpy. Tie boli najviditeľnejšie za uplynulé roky.

Vianočné sviatky priniesli na naše územie hneď niekoľko udalostí. Zaznamenali sme jedny z najteplejších Vianoc, ktoré priniesli rýchle topenie snehu.

Na Martinských holiach sa zasa vytvorila taká silná poľadovica, že sa z kopca doslova šmýkali autá. Včera bolo zasa možné nad Tatrami pozorovať veľmi krásnu dúhu a okrem toho priniesli Vianoce aj ďalší zaujímavý fenomén.

Z Bratislavy a z okolitých oblastí bolo možné pozorovať zasnežené hrebene Álp.

Viditeľnosť umožnila pozorovať Alpy

Po prechode jednotlivých frontov došlo na západe vplyvom nasúvania výbežku vyššieho tlaku vzduchu k zmenšeniu oblačnosti a k prečisteniu vzduchu.

Vďaka súhre hneď niekoľkých udalostí bolo možné z Bratislavy pozorovať zasnežené hrebene Álp, nachádzajúce sa vo výške okolo 2000 m n.m.

Tento jav je možné pozorovať niekoľkokrát do roka, no predovšetkým v zime, kedy sú hrebene východných Álp zasnežené, čím odrážajú svetlo. Fotografie zasneženého Schneebergu si môžete pozrieť v galérii.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd