FOTO: Západné Slovensko sa zobudilo do zasneženého rána

Dominik Cenkner

Začiatok druhého aprílového víkendu priniesol sneženie na viaceré miesta. Dokonca aj na tie, ktoré sú položené nižšie. Sneh sa tak vyskytol napr. aj v Bratislave.

Počasie u nás v dnešnú sobotu ovplyvňuje okraj rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu, ktorý k nám zasahuje od severu. Okrem toho sa vo vyšších vrstvách ovzdušia nad strednou Európou, Balkánom a centrálnym Stredomorím nachádza tlaková níž.

Už od skorých ranných hodín sa na západe krajiny vyskytujú zrážky, pričom spočiatku išlo práve o sneženie. To sa vyskytlo nielen v horských oblastiach, ale aj v nižšie položených miestach. 

Snežilo tak napr. aj v hlavnom meste, Bratislave. V priloženej fotogalérii v závere článku nájdete fotografie aj z ďalších miest.

Počasie sa začne zlepšovať

Na zmenu počasia čakajú mnohí, vrátane pestovateľov, ktorí pre mráz počas týždňa prišli o značnú časť úrody. Spomínaná zmena je už na dosah. 

Už v nedeľu pri veľkej, len miestami zmenšenej, oblačnosti a prehánkach či daždi vystúpi teplota do +13 °C. Veľkonočný pondelok potom prinesie ešte vyššie teploty a aj viac slnečných lúčov. 

Prehľad počasia na jednotlivé dni vám ponúkame na tomto odkaze.

So svojimi úlovkami sa môžete pochváliť

Na záver len pripomíname, že ak sa vám podarí zachytiť, či už vo forme fotografie alebo videa, niečo zaujímavé s počasím či astronómiou, určite nám to pošlite. Môže to byť napr. aj to, ako vyzeralo dnešné ráno u vás, samozrejme v súvislosti s počasím.

Môžete tak urobiť napr. prostredníctvom tohto odkazu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd