FOTO: Zima konečne zavítala aj na Slovensko. Tatry sú krásne zasnežené

FOTO: Zima konečne zavítala aj na Slovensko. Tatry sú krásne zasnežené
Veronika Salayová

Cez prvý novembrový víkend vo vyšších polohách Slovenska snežilo a naše najvyššie hory sa tak môžu pýšiť čerstvou snehovou nádielkou. 

Do Vysokých Tatier konečne zamierila zima a počas víkendu výraznejšie nasnežilo. Najviac snehu napadlo vo vyšších nadmorských výškach, kde zrážky v dôsledku nízkych teplôt menili skupenstvo z kvapalného na pevné.

Na Lomnickom štíte snežilo s prestávkami od piatku do nedele a pribudlo spolu 13 cm čerstvého snehu. Sneh padal do nadmorskej výšky približne 1 500 m n. m. Hory sa tak počas víkendu krásne zabeleli a Tatry sa tak môžu pýšiť novým bielym šatom. 

Sneh padal aj v Nízkych Tatrách, avšak tam išlo skôr o biely poprašok. Teploty vo vyšších nadmorských výškach boli síce pod nulou, ale zrážok bolo menej. Na Chopku napríklad nasnežilo 2 cm snehu. Menšia nádielka snehu pribudla aj na Malej či Veľkej Fatre.

Lyžovanie na Slovensku zatiaľ v nedohľadne

Nejde však o prvý sneh v nadchádzajúcej zimnej sezóne 2023/2024. V Tatrách nasnežilo už aj začiatkom októbra, kedy snežilo v nadmorskej výške do 1 600 m n. m. Vtedy však bolo snehu o niečo menej ako tentoraz.

Vzhľadom na to, že je už november, je však snehu málo. Niektoré lyžiarskej strediská už v decembri zvykli otvárať svoje brány pre návštevníkov, no tento rok to zatiaľ na blízke otvorenie lyžiarskych stredísk nevyzerá. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd