Grécko zasypal sneh. Pod snehom sa ocitli aj Atény

Veronika Salayová

Grécko sa ocitlo pod snehom. Od piatku sa zabeleli nielen vrchoviny, ale aj mestá v nižších polohách. Sneh neobišiel ani hlavné mesto Atény.

Atmosférický front zvaný Karmel zasiahol počas piatku Grécko a priniesol veľmi bohatú snehovú nádielku.

Príliv studeného vzduchu začal do krajiny prúdiť zo severu a okrem výdatného sneženia sa front prejavil aj nízkymi teplotami a nárazovým vetrom.

Husto snežilo najmä v strednej a južnej časti krajiny, pričom sa zabelelo na mnohých miestach polostrova Atiky. 

Teploty v Grécku klesli najnižšie na hodnotu -10 °C a v západnej a severnej časti Atiky snežilo približne od nadmorskej výšky 300 m n. m. 

Prvý sneh v Aténach

Pod snehom sa ocitli oblasti severozápadnej Atiky, ako sú dediny Vilia a Agia Triada, a bielo bolo aj v hlavnom meste krajiny – v Aténach.

Podobné snehové podmienky boli hlásené v Evia, Parnassos, Agoriani, Setta, Fthiotida a v horských oblastiach Peloponézu.

Najmenej šesť dedín na ostrove Evia, ktorý sa nachádza asi 50 kilometrov od hlavného mesta Atén, ostalo cez víkend bez elektriny.

Príčinou poruchy bol kolaps energetického stĺpca pod vplyvom váhy ťažkého snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd