Hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom na Tureckom vrchu na Záhorí

Dominik Cenkner

Silný vietor a ťažko dostupný terén komplikujú práce hasičov, ktorí sa snažia uhasiť požiar na Tureckom vrchu v okrese Malacky.

Približne 50 profesionálnych i dobrovoľných hasičov v týchto chvíľach stále zasahuje pri požiari trávnatého porastu a rúbaniska na Tureckom vrchu. Ten sa nachádza na Záhorí, konkrétne v okrese Malacky.

Požiar vypukol dnes krátko pred dvanástou hodinou. Hasiči informujú, že zasiahol plochu o rozlohe 400x400 metrov.

Na mieste zasahuje aj vrtuľník Letky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Ten disponuje leteckým modulom, ktorý pomáha s hasením požiaru pomocou bambi vaku.

Práce komplikuje aj nepriaznivé počasie

Ako na sociálnej sieti informuje Hasičský a záchranný zbor, prácu hasičom komplikuje okrem ťažko dostupného terénu aj silný vietor.

„Pri požiari zasahujú hasiči z troch bratislavských hasičských staníc, z Malaciek, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a členovia DHZ obcí Jabloňové, Stupava a Lozorno. Na mieste je prítomný aj prezident HaZZ Pavol Mikulášek,“ uviedol HaZZ na Facebooku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd