Havanský syndróm je odhalený. Vyšetrovanie zistilo, čo ho spôsobuje

Havanský syndróm je odhalený. Vyšetrovanie zistilo, čo ho spôsobuje
Peter Minárik

Havanský syndróm bol rokmi zahalený tajomstvami a nevysvetliteľné bolesti, predovšetkým hlavy a krku, ktoré niekedy vyústili až do poškodenia mozgu sa podarilo odhaliť. Viac ako ročné medzinárodné vyšetrovanie investigatívnych novinárov zistilo, čo tento syndróm spôsobuje.

Zdalo sa, že na svete vyčíňa od roku 2016 záhadná choroba, ktorá spôsobuje doposiaľ nevysvetliteľné problémy s bolesťami hlavy, ktoré v niektorých prípadoch vyústili až do poškodenia mozgu.

Vyšetrovanie, ktoré dnes v noci zverejnil web The Insider, ukázalo, že definitívne nejde o nejaký vírus ani baktériu, ktorá by zdravotné ťažkosti spôsobila, ale prekvapivo o nebezpečnú zbraň.

Čo je havanský syndróm?

Havanský syndróm predstavuje záhadný a kontroverzný zdravotný fenomén, ktorý bol prvýkrát zaznamenaný koncom roka 2016 u amerických a kanadských diplomatov a ich rodín na Kube, najmä v hlavnom meste Havana.

Tento syndróm sa vyznačuje širokou škálou nevysvetliteľných fyzických príznakov a zdravotných ťažkostí, vrátane akútnych bolestí hlavy, závratov, problémov so zrakom a sluchom, únavou a dokonca aj dlhodobými poškodeniami mozgu.

 

Prvotné správy o tomto syndróme pochádzajú od zamestnancov amerického a kanadského veľvyslanectva na Kube, ktorí hlásili podivné zvuky a tlakové pocity, ktoré boli následne spojené s rôznymi zdravotnými problémami.

Napriek rozsiahlym vyšetrovaniam zostávala príčina týchto príznakov neznáma, čo viedlo k špekuláciám o možných príčinách, vrátane smerovaného energetického útoku, psychogénnej reakcie, alebo dokonca k použitiu neznámej technológie.

Havanský syndróm spôsobuje zbraň

Rok dlhé vyšetrovanie, ktoré uskutočnili The Insider v spolupráci s 60 Minutes a Der Spiegel zistilo, že prvý prípad tzv. havanského syndrómu nenastal v roku 2016 na Kube, ale už v roku 2014 v nemeckom Frankfurte, keď zamestnanca vlády USA uvrhol silný energetický lúč do bezvedomia.

 

Vyšetrovanie odhalilo, že za doposiaľ nevysvetliteľnými zdravotnými incidentami sú zbrane s usmernenou energiou, používanými členmi ruskej rozviedky GRU, neslávne známej jednotky 29155.

Vyšší príslušníci tejto jednotky dostali ocenenia za prácu s vývojom „nesmrtiacich akustických zbraní“ a členov jednotky 29155 taktiež identifikovali obete incidentov v blízkosti svojich domovov alebo práce pred alebo počas zdravotných incidentov.

Na svete je tak zjavne nová a nebezpečná akustická zbraň, ktorá dokáže spôsobovať problémy, podobné silnej migréne, ktoré však môžu vyústiť až do poškodenia mozgu alebo smrti. Viac sa dočítate v článku na webe The Insider.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd