História slovenského národného futbalového tímu

História slovenského národného futbalového tímu
Peter Minárik

Sledujete úspechy slovenského národného futbalového tímu na medzinárodných futbalových podujatiach?

Sledujete úspechy slovenského národného futbalového tímu na medzinárodných futbalových podujatiach? Slovenský národný futbalový tím sa zúčastňuje majstrovstiev sveta, Európy a rôznych iných podujatí a patrí spolu s českým futbalovým tímom medzi najmladšie národné futbalové tímy na svete. Trénerom slovenských sokolov je Talian Francesco Calzona a momentálne sú z hráčov najznámejší Martin Škrtel a strelec Marek Hamšík, ktorý je známy aj vďaka svojmu extravagantnému účesu.

Slovenský tím je nielen známy svojimi úspechmi na majstrovstvách sveta a Európy, ale zároveň drží niekoľko titulov Ligy národov. Tieto štatistiky si môžete pozrieť a porovnať aj v prehľade analýz výsledkov na Bet365 Slovensko, kde si na svoj obľúbený národný tím pred ďalšími turnajmi môžete aj zastávkovať. Či ste skúsený hráč, alebo začiatočník, v ponuke spoločnosti Bet365 nájdete živé prenosy zápasov a výsledkov, a dokonca si môžete staviť na svojich obľúbených hráčov aj prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Stručná história slovenského národného futbalového tímu a jeho úspechy 

Pozrime sa v stručnosti na históriu slovenského futbalového mužstva, kedy vzniklo, kto ho počas rokov existencie trénoval a aké úspechy mužstvo dosiahlo. Každý skúsený stávkar, a aj športovec vie, že príprava je polovicou úspechu a preto odporúčame, a netýka sa to len ak podporujete slovenský tím, získať čo najviac informácií o tíme. Upriamte svoju pozornosť na zloženie hráčov, v akých pozíciach hrajú, kto je najlepším strelcom a dôkladne si preštudujte štatistiky výhier. 

1.  Slovenské mužstvo prvýkrát oficiálne hralo ako reprezentant prvej Slovenskej republiky v roku 1939 proti Nemecku a vyhralo 2-0.
2.    Po druhej svetovej vojne slovenský tím hral ako súčasť česko-slovenského národného mužstva a v roku 1976 vyhral Majstrovstvá Európy vo futbale.
3.    Po rozdelení Česko-Slovenska hrali slovenskí hráči svoj prvý zápas na medzinárodnom turnaji proti Spojeným arabským emirátom a vyhrali 1-0.
4.    Na Majstrovstvách sveta vo futbale sa mužstvo prvýkrát zúčastnilo v roku 2010 avšak bolo neúspešné. Neúspech ich čakal aj na Majstrovstvách sveta vo futbale v roku 2012.
5.    Futbalová reprezentácia sa momentálne pripravuje na MS Európy, ktoré sa uskutočnia v roku 2024.

Pár faktov o slovenskom tíme 

●    Tím svoje reprezentačné zápasy hraje na štadióne Tehelné pole v Bratislave a na štadióne Antona Malatinského v Trnave.
●    Trénerom tíme je Talian Francesco Calzone, tím v minulosti trénoval napríklad aj Vladimír Weiss, Dušan Galis a mnohí iní.
●    Farby dresov boli v minulosti modré, teraz sú biele a sponzorom dresov je spoločnosť Nike.
●    Slovenskí sokoli je prezývka hráčov slovenského národného tímu.
●    Najlepším strelcom a najviac štartov za tím drží aktuálne hráč Marek Hamšík.
●    V rebríčku FIFA sa momentálne drží na 51. mieste.

Záver

Či už podporujete slovenský tím ako fanúšik, alebo sledujete výsledky zápasov skrz stávkovacie spoločnosti, slovenský národný tím má v sebe veľký potenciál, ktorý sa počas jeho histórie opakovane prejavil vo forme niekoľkých výhier. Nová a mladá krv vo forme hráčov, ktorí mimo pôsobenia v národnom tíme hrajú v elitných svetových futbalových tímoch akými sú napríklad anglický Newcastle United, či česká Sparta Praha, zaručuje výhry tímu v najbližšej budúcnosti. Práve preto si nenechajte ujsť príležitosť speňažiť šance našich mladých futbalistov, preštudujte si ich štatistiky výhier a pred najbližším turnajom skúste šťastie a s hrdosťou si stavte aj na náš slovenský národný futbalový tím.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd