Horúčavy vo Francúzsku ukončili extrémne búrky. Krúpy poškodili množstvo striech a áut

Peter Minárik

Postupujúci studený front spôsobil vo Francúzsku veľké škody. Hasiči zasahujú v dvoch dedinách, kde takmer všetko poškodili veľmi veľké krúpy. Krúpy s priemerom až niekoľkých centimetrov padali aj vo Švajčiarsku.

Po vlne horúčav dorazili do Francúzska a Švajčiarska veľmi silné búrky. To najhoršie majú tieto oblasti aktuálne za sebou, no silné búrky sa momentálne presúvajú cez Nemecko.

Po vlne horúčav, prišlo do viacerých regiónov v oblasti francúzsko-švajčiarskeho pohraničia ochladenie v podobe studeného frontu, ktorý priniesol extrémne búrky.

Krúpy ničili domy a autá

V pohraničných oblastiach Francúzska a Švajčiarska sa vo večerných hodinách vyskytli veľmi silné búrky, ktoré so sebou priniesli extrémne veľké krúpy. Z nich najväčšie mali priemer 6 až 8 cm.

Obrovské škody napáchali búrky v oblasti Le Barboux a La Chenalotte. Medzi najviac poškodené patrí dedinka Haut-Doubs, kde krúpy ničili domy a autá.

Podľa predbežných informácii veľké krúpy vážne poškodili strechy na 400 až 500 domoch. Hasiči k 19:30 evidujú viac ako 250 výjazdov.

Hasiči pomáhajú odstraňovať následky škôd a pomáhajú prekryť strechy, aby do nich v najbližších hodinách nezatekalo. Krupobitie zanechalo veľké škody na dlaždiciach, autách, terasách a záhradách.

Pre veľké krúpy uhynulo niekoľko kusov dobytka. Záchranári evidujú následkom počasia len jednu, ľahko zranenú osobu.

Intenzívne búrky sa práve v týchto chvíľach presúvajú cez Nemecko a v priebehu zajtrajšieho dňa ovplyvnia počasie v Česku a v Rakúsku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd