Zoltán sa blíži. Zrušených bolo viac ako 200 letov

Zoltán sa blíži. Zrušených bolo viac ako 200 letov
Zuzana Macháčová

Pre nepriaznivé počasie úrady letiska Schiphol v Amsterdame vo štvrtok zrušili vyše 200 letov. Kráľovský holandský meteorologický inštitút (KNMI) vydal žlté varovania pre celú krajinu.

Tlaková níž Zoltán prináša silný nárazový vietor. Amsterdamské letisko Schiphol kvôli tomu zrušilo viac ako 200 letov. Zrušenie sa vzťahuje na prilietajúce aj odlietajúce lietadlá.

„Očakávame rýchlosť vetra v nárazoch až 90 km/h, takže štarty a pristátia na dráhe Buitenveldert budú možné až od popoludnia," uvádza sa vo vyhlásení úradov letiska Schiphol.

Vedenie letiska hlavného mesta zároveň varuje, že predpovedaný silný vietor môže mať následky na ovládanie lietadiel na zemi. Spoločnosť Schiphol odporúča cestujúcim pozorne sledovať informácie o letoch.

Meteorologické výstrahy pre celú krajinu

Kráľovský holandský meteorologický inštitút (KNMI) vydal výstrahu pred silným vetrom pre celú krajinu. Z vyjadrenia vyplýva, že na severe krajiny na pobreží môžu nárazy dosiahnuť až 100-110 km/h. 

Výdatné zrážky sa podľa KNMI očakávajú aj vo štvrtok. Ako poznamenáva webová stránka Weeronline, ktorá zverejňuje meteorologické správy, v Holandsku tento rok biele Vianoce nebudú.

Silné nárazy vetra sa očakávajú aj v pobrežných oblastiach na Štedrý deň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd