Hustá hmla spôsobila hromadnú dopravnú nehodu. Zrazilo sa až 200 áut

Veronika Salayová

Dnes došlo v v čínskej provincii Che-nan k hromadnej dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazilo 200 áut. Vinníkom tejto nešťastnej udalosti bola hustá hmla. 

Nehoda sa stala v stredu ráno miestneho času na moste Zhengxin Huanghe v meste Čeng-čou v Číne. Ide o najľudnatejšie mesto v strednej Číne. 

Na moste dnes panovali mimoriadne náročné poveternostné podmienky. Od rána vodičom plynulú premávku komplikovala hmla, ktorá však čoraz viac hustla, až nakoniec spôsobila veľmi zlú viditeľnosť.

Viditeľnosť na ceste klesla z 500 metrov na menej ako 200 metrov vo veľmi krátkom čase, čo sa podpísalo pod túto tragédiu. Na moste sa zrazilo spolu až 200 áut. 

Najmenej jedna obeť hromadnej nehody

Oficiálne zdroje uvádzajú, že pri zrážke zahynul najmenej jeden človek, informuje agentúra Reuters.

Mnohí zo zranených zostali zakliesnení vo svojich vozidlách a hasiči vyslali na pomoc 11 hasičských áut a 66 hasičských záchranárov, informovali štátne médiá. 

Doposiaľ sa im podarilo vyslobodiť 11 osôb, ktoré boli následkom zrážky zakliesnené vo vozidlách. 

Most Zhengxin Huanghe, kde došlo k tejto hromadnej nehode, je veľmi frekventovaným úsekom, ktorý spája mesto Čeng-čou a susedný Xinxiang.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd