Husté sneženie na Slovensku. Zobudili sme sa do bieleho rána

Veronika Sádovská

Počasie na našom území ovplyvňuje oklúzny front. Zrážky postupovali cez nás hlavne v noci, ráno ešte doznievajú na východe.

Na Slovensko prišli večer a v noci zrážky. Najprv padal hlavne na západe mrznúci dážď, neskôr aj sneh. Husté sneženie sa rozšírilo na celé územie. Momentálne prechádza zrážková vlna ešte východným Slovenskom.

V druhú adventnú nedeľu sme sa zobudili do bieleho rána. Najprv na naše územie prišiel v priebehu posledných dní chladný arktický vzduch a tentoraz už aj husté sneženie.

Sneženie bolo miestami aj veľmi výdatné. Do dnešného poludnia ešte môže spadnúť do 10 cm snehu, prevažne na strednom Slovensku. V iných miestach to bude do 5 cm.

Nasnežilo aj v okresoch, kde počas tejto sezóny sneh ešte nebol. Napríklad v juhovýchodných okresoch ako Michalove. Poriadneho sneženia sa tak konečne dočkal aj východ Slovenska.

Na Záhorí, v Bratislave či v juhozápadných okresoch boli zrážky skôr dažďové. Za posledných 6 hodín tam spadlo do 8 mm zrážok.

Zrážky by mali dnes počas dňa ustávať, ale k večeru môžeme očakávať ďalšie. Mnohé oblasti, hlavne od juhu územia, sa môžu pripraviť na ďalšie sneženie a tak aj zajtrajšie ráno bude biele.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd