Indiu zasiahli prudké búrky. Zásah blesku neprežilo 24 ľudí

Indiu zasiahli prudké búrky. Zásah blesku neprežilo 24 ľudí
Zuzana Macháčová

Zatiaľ čo u nás, ale aj v Európe vládne zimné počasie, tak v Indii zúria intenzívne búrky. Za posledné dva dni zomrelo v dôsledku zasiahnutia bleskom až 24 ľudí.

Indický štát Gudžarát, ktorý sa nachádza na severozápade krajiny, zasiahli v nedeľu a pondelok prudké búrky. V dôsledku zasiahnutia bleskom zomrelo 24 ľudí a 23 sa zranilo, informovali gudžarátske úrady.

Indický meteorologický úrad (IMD) informoval, že za posledných 24 hodín spadlo na niektorých miestach až 144 litrov vody na m².

Búrky a lejaky v Indii

Búrky sprevádzali výdatné zrážky, ktoré viedli k záplavám a poškodeniu niektorých domov. Čoskoro začneme rátať straty," povedal v pondelok Raghavij Patel, minister poľnohospodárstva Gudžarátu. 

Dodal, že na základe výsledkov prieskumu bude poškodeným, vrátane farmárov, vyplatené odškodné.

Nie je to prvýkrát, čo Gudžarát zasiahli ničivé búrky a lejaky. V auguste 2020 zomrelo v dôsledku záplav 14 ľudí. O rok skôr, v auguste 2019, tam v dôsledku prudkých lejakov prišlo o život 31 ľudí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd