Intenzívne búrky a zlé počasie stále paralyzujú Taliansko. Turín doslova zmizol pod vrstvou krúp

Veronika Sádovská

Situácia v Taliansku je stále veľmi kritická a silné búrky sa mu nevyhli ani dnes. Mesto Turín ostalo paralyzované pod vrstvou krúp. Autá sa doslova brodili v bielych závejoch podobných snehovým, ale išlo o ľadové krúpy.

Niekoľko búrok, niektoré veľmi intenzívne, zasiahli údolie rieky Pád, čo spôsobilo prietrže mračien, krupobitie a silné nárazy vetra. Postihnuté sú znova tie isté oblasti Piemontu, Lombardie, Benátska a Emilia Romagna. Objavili sa tam znova viaceré nebezpečné javy. 

Už tretí deň po sebe zasiahla mesto Turín búrka. Kvôli silnej búrke v oblasti mešká aj mnoho letov prichádzajúcich na letisko Sandro Pertini v Ríme-Caselle.

 

Turín zmizol pod vrstvou krúp

Medzi mnohými miestami v oblasti Turína postihnutej krupobitím boli aj Busignetto (dedinka Verolengo pri Chivasso), Beinasco, Busi, ktoré sa doslova vybielili krupobitím. Najhoršie obišla obec Santena v metropolitnom Turíne, kde bolo krupobitie také intenzívne, že na zemi vytvorilo hrubú vrstvu ľadu, ktorá úplne paralyzovala autá na cestách. 

Po takom silnom krupobití a lejaku vznikli aj rozsiahle záplavy. Vo videu si môžete pozrieť ako ľadové krúpy po uliciach doslova plávali.

Za necelé 3 hodiny spadlo ďalších 19 mm zrážok v Lemie, 18 mm v Santene, 16 mm vo Venarii, 14 mm vo Viù, 12 mm v Poirine a 10 mm v Caselle. Dokopy by za posledné 3 dni malo spadnúť lokálne vyše 100 mm zrážok.

 

Intenzívne búrky ešte budú pokračovať

Séria búrlivých dní v západnej a strednej Európe bude ešte pokračovať. Tlaková níž sa doslova usadila v našej oblasti a nie a nie odísť. Vháňa k nám teplý a vlhký vzduch, ktorý je ideálny pre vznik búrok.

Tie budú v našej oblasti pretrvávať minimálne do konca mesiaca. Rozdielna bude akurát intenzita búrok a zrážok v jednotlivé dni a ich lokácia. Podrobnú predpoveď na 15 dní nájdete tu. Polohu zrážok a búrok môžete sledovať na našom iRadare. Aktuálne dianie pre vás monitorujeme v našom online prenose.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
25 °C / 10 °C
Blanka
Zajtra
Prehánky, búrky
28 °C / 12 °C
Adolf
Utorok
Skoro jasno
30 °C / 11 °C
Vratislav
Streda
Skoro jasno, búrky
32 °C / 14 °C
Alfréd
Štvrtok
Búrky
32 °C / 13 °C
Valéria
Piatok
Prehánky, búrky
32 °C / 12 °C
Alojz
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd