Intenzívne BÚRKY zasiahnu Slovensko už o pár hodín. V ohrození je celé územie

Peter Minárik

Teplejšie počasie na našom území končí. Slovensko už o niekoľko hodín zasiahnu intenzívnejšie búrky, ktoré prinesú aj nebezpečné sprievodné javy ako silný vietor, či krúpy. Zároveň skončí aktuálne teplé počasie.

Máme za sebou príjemné, teplé dni počas ktorých neboli teploty ďaleko od hranice +30 °C. Popoludní nás chladili búrky, no tie neboli príliš nejako intenzívne.

Na naše územie priniesli v uplynulých troch dňoch stovky bleskov. Škody spôsobili búrky za našimi hranicami, kde napríklad priniesli aj lokálne povodne.

V týchto chvíľach na našom území končí teplejšie počasie a nad Európu mieri studený front, na čele ktorého sa budú vyskytovať aj výraznejšie búrky. Tie by mohli páchať aj škody.

Búrky udrú už o pár hodín

V priebehu utorka môže byť spočiatku ešte teplo. Teploty by sa mohli dostať až na hodnotu okolo +27 °C, no v horských dolinách a v kotlinách sa môžu objavovať prehánky, či búrky z tepla.

Spomínaná výrazná zmena však nastane v utorok popoludní, kedy počasie na našom území začne od západu priamo ovplyvňovať studený front.

Na čele tohto studeného frontu sa zrejme vytvorí kompaktná búrková línia, ktorá bude sprevádzaná vysokou bleskovou aktivitou, no pri príchode búrok hrozí aj silný vietor, ktorý môže páchať materiálne škody.

Silné búrky hrozia na celom území

Zajtra popoludní a večer by mali búrky ovplyvniť predovšetkým západné a vo večerných hodinách aj stredné Slovensko. V stredu sa výrazné búrky presunú nad východné Slovensko.

Po teplých dňoch sa tak nad naše územie chystá pomerne výrazná a zásadná zmena, ktorá prinesie vlnu silných búrok. Treba byť teda veľmi ostražití.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd