Vandali poškodili panenský ostrov lásky na Jadrane. Čo sa stalo?

Vandali poškodili panenský ostrov lásky na Jadrane. Čo sa stalo?
Zuzana Macháčová

V Chorvátsku sa príroda postarala o dôkaz, že láska existuje, a vytvorila jadranský ostrov lásky, nazývaný Galešnjak. Zlou správou je, že tento ostrovček navštevovaný turistami poškodili vandali. Čo sa stalo?

Pri plavbe Pašmanským kanálom okolo ostrovčeka Galešnjak (známy ostrov v tvare srdca) si námorníci všimli začiatok pravdepodobnej nelegálnej výstavby móla na východnom pobreží tohto ostrova, píše Morski.hr. Niekto pri pobreží totiž nahádzal igelitky naplnené sypkým materiálom.

 

Na fotografiách sú, ako sa zdá, aj kovové hroty, ktoré by zrejme mali byť prípravou na spevnenie budúceho nelegálneho nábrežia.

Nelegálne mólo, zdroj: index.hr
Nelegálne mólo, zdroj: index.hr

Divoké a krásne pobrežie

V Chorvátsku sa príroda postarala o dôkaz, že láska existuje a uprostred Jadranu vytvorila Galešnjak, prekrásny malý ostrov v tvare srdca, ktorý je známy ako Chorvátsky ostrov lásky.

Okrem toho, že Galešnjak je neobývaný, nemá žiadne turistické zariadenia ani budovy akéhokoľvek druhu. Na ostrovčeku je všeobecne zakázaná výstavba, ale majitelia pozemkov tam pestujú olivové háje.

Neobývaný ostrov Galešnjak sa nachádza v Severnej Dalmácii, medzi miestom Turanj na Zadarskej riviére na ostrovom Pašman. Len 0,132 kilometrov štvorcových tohto nádherného divu prírody bolo objavených celkom náhodou v roku 2009 na internetovom vyhľadávači Google Earth.

 


Potom sa sa prostredníctvom TV staníc CNN a BBC celý svet dozvedel o Galešnjaku, ostrove s najdokonalejším tvarom srdca na svete, čo výrazne prispelo k propagácii Jadranu ako destinácie pre výnimočnú a nezabudnuteľnú dovolenku.

V blízkosti Galešnjaka sa nachádzajú krásne ostrovy Ugljan a Pašman a súostrovie Kornati.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd