Jar to konečne rozbalí naplno. Teploty dnes budú stúpať ešte vyššie

Zuzana Macháčová

Teploty budú v tomto týždni vyššie ako v tom uplynulom a vyzerá to tak, že jar to konečne rozbalí naplno. Avšak premenlivosť aprílového počasia bude pokračovať aj v dnešný deň. 

Včerajšie počasie ovplyvňovala tlaková níž, ktorá k nám zasahuje od juhu až juhovýchodu a po jej severnom okraji k nám prúdil od východu o niečo teplejší a vlhší vzduch. V ňom sa tvorili prehánky a popoludní aj lokálne búrky. 

Dnes sa ocitneme medzi tlakovou výšou nad Škandináviou a tlakovou nížou nad Gréckom, ktorej stred sa presunie nad Čierne more a odtiaľ bude svojím okrajom dirigovať počasie aj u nás. 

Počas dnešného dňa sa bude teplota pohybovať od +15 °C do +20 °C. Na severe bude o niečo chladnejšie a teplota tu vystúpi od +11 °C do +15 °C.

Rekord v roku 2000

Zrážok bude menej, ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Dnes bude fúkať vietor od severu až severovýchodu, rýchlosťou do 25 km/h, zriedkavo najmä na východe v nárazoch okolo 45 km/h. 

Na cestách jazdite opatrne. V ranných hodinách sa vo vlhkom vzduchu môžu vytvárať hmly.

Premenlivosť aprílového počasia bude pokračovať aj dnes. Teploty budú opäť o niečo vyššie, ale rozhodne nepokoria rekord z roku 2000, kedy 18. apríla namerali v Čaklove takmer +30 °C. 

Predpoveď počasia pre jednotlivé regióny

Na západnom Slovensku bude obloha oblačná až zamračená s ojedinelým slabým dažďom, prípadne prehánkami. Avšak môžeme sa tešiť, že sa prechodne ukáže aj modrá obloha. Teplota vystúpi na +17 °C až +19 °C. 

V údoliach stredného Slovenska sa lokálne budú tvoriť hmly, ale cez deň bude oblačno až zamračené, výnimočne so slabými zrážkami. Aj tu sa oblačnosť na niektorých miestach prechodne zmenší. Teplota sa bude pohybovať od +11 °C do 16 °C, na juhu až do +20 °C. 

Ani východ Slovenska dnes nebude výnimkou, tiež tam bude prevládať oblačné až zamračené počasie a výnimočne sa môžu vyskytnúť slabé prehánky, či občasný dážď. Maximá sa vyšplhajú na +11 °C až +18 °C. Zafúka tu ojedinele severný vietor, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť okolo 45 km/h.  

Oblačné počasie aj na horách

Na horách bude prevládať premenlivá, niekde až veľká oblačnosť. Miestami môže aj zapršať alebo sa vyskytnú prehánky, od výšky 1 600 m snehové zrážky.  

Teplota vo výške 1 500 m sa bude pohybovať okolo +5 °C. Vývoj počasia deň po dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd