Jar už klope na dvere. Na Slovensku sa začína otepľovať. Teploty budú stúpať k +20 °C

Veronika Salayová

Mnohí sa už tešia na jar a nevedia sa dočkať konca zimy. Zdá sa, že zima je definitívne na odchode a o slovo sa konečne hlási jar s príjemnými teplotami. 

Všetko nasvedčuje tomu, že zima „dobojovala“ a prichádza vytúžená jar. Na Slovensku sa bude od dnešného dňa postupne otepľovať, pričom teploty budú stúpať aj v budúcom týždni, a to k príjemným +20 °C.

Včerajšok sa ešte niesol v chladnom duchu, pričom sneženie komplikovalo dopravu na mnohých miestach severného Slovenska. Okrem toho fúkal aj nepríjemný vietor, ktorý pocit chladu ešte umocňoval.

Dnešným dňom sa však zima začne vytrácať a postupne do všetkých kútov Slovenska zavíta slnečná jar s teplotami až do +20 °C. Do našej oblasti totiž začne prúdiť teplý vzduch, ktorý postupne vytlačí denné aj nočné teploty nahor. 

Každým dňom teplejšie

Dnešok bude ešte veterný a na severe Slovenska pomerne chladný, a dokonca sa môžu objaviť ešte slabé snehové prehánky. Teploty dnes vystúpia na +11 °C, no prichádzajúci víkend už bude teplejší.

Piatok prinesie jasné slnečné počasie bez zrážok, rovnako aj sobota, ktorá sľubuje slnečné počasie s teplotami do +15 °C. Nedeľa bude o niečo oblačnejšia, avšak teploty vystúpia až na +16 °C.

Budúci týždeň nás čaká už typicky jarné počasie, pričom teploty môžu prvýkrát v tomto roku na našom území pokoriť hranicu +20 °C. 

Zdá sa, že jar prichádza a my sa môžeme tešiť na teplé jarné dni. Zimné bundy tak môžeme definitívne vymeniť za prechodné a naplno si vychutnať hrejivé jarné slnko.

Viac o vývoji jarných teplôt na nasledujúce dni nájdete v kalendári iMeteo

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd