Jarná idylka na 1. mája. Čaká nás teplé a slnečné počasie. Aká je predpoveď na ďalšie dni?

Veronika Salayová

Ani sme sa nenazdali a máme tu 1. máj. Tento sviatočný deň si určite naplánujte nejakú aktivitu v exteriéri − počasie bude priam idylické na jarnú turistiku, prácu v záhrade  či rodinnú grilovačku. A nezabudnite ani na prvomájový bozk pod rozkvitnutou čerešňou...

Sviatočný pondelok odštartuje prvý májový týždeň pekným slnečným počasím a s príjemnými jarnými teplotami. Počasie na našom území aktuálne ovplyvňuje tlaková výš, v dôsledku ktorej do našej oblasti prúdi teplý vzduch.

Dnes sa teploty vyšplhajú až k +20 °C na Podunajskej nížine. Na severe bude o niečo chladnejšie s teplotami od +16 do +18 °C. Na 1. mája sa pokojne zaobídeme bez dáždnikov, lebo pršať dnes nebude. 

Aké budú ďalšie dni?

Utorok prinesie ešte vyššie teploty ako pondelok. Teploty budú v rámci tohto týždňa najvyššie a vyšplhajú sa až na +22 °C, lokálne aj na +23 °C Najteplejšie však tentoraz nebude na Podunajskej nížine, ale v Košickej kotline a Dolnom Zemplíne. Teploty okolo +21 °C budú v utorok aj na Gemeri. 

Do našej oblasti bude totiž prúdiť po zadnej strane tlakovej výše a pred blížiacim sa studeným frontom teplý vzduch, ktorý môže na juhu vyhnať teploty takto vysoko. No toto oteplenie bude krátkodobé a už v utorok poobede sa začne počasie kaziť a teploty pôjdu smerom nadol.

Ďalšie zrážky na obzore

Počasie sa zhorší najmä na západnom Slovensku, kde sa očakávajú už aj prvé zrážky tohto týždňa a nie sú vylúčené ani búrky. Streda tak už bude poriadne upršaná. Cez naše územie zamieri studený front, ktorý sa nad našim územím zvlní. Na tomto studenom fronte budú vznikať jednotlivé zrážkové vlny, ktoré môžu byť aj výdatnejšie. 

Teploty v stredu hranicu +20 °C nedosiahnu a pôjde o najchladnejší deň v týždni. Na severe bude teplota okolo +10 °C a na juhu okolo +17 °C. 

Štvrtok ešte zavládne na našom území prevažne zamračené počasie s občasnými prehánkami s maximálnymi teplotami do +20 °C. Piatok by malo byť už o niečo krajšie a slnečnejšie s teplotami do +21 °C. 

Viac o vývoji teplôt na tento týždeň nájdete v kalendári iMeteo. Jednotlivé teplotné mapky od pondelka do piatku nájdete v galérii pod článkom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd