Jedna búrka postupuje cez západné Slovensko, druhá prichádza z Maďarska

Peter Minárik

Na krajnom západe je aktuálne stále veľmi búrlivo. Búrky doslova obchádzajú naše hlavné mesto. Zatiaľ čo jedna búrka postupuje cez východné časti Bratislavy, tak druhá vzniká nad severozápadným Maďarskom a postúpi už čoskoro nad Slovensko.

Silná búrka, ktorá sa vytvorila nad Neziderským jazerom postúpila nad naše hlavné mesto. Vplyvom reliéfu Malých Karpát sa rozštiepila na dve búrky. Jedna postúpila do oblasti Stupavy a Malaciek a druhá prešla južnými časťami mesta a aktuálne je na východe Bratislavy a pri Senci.

V týchto chvíľach je najbúrlivejšie na východe Bratislavy a v okolí Senca. V Bratislave spadlo najviac zrážok v oblasti Devína a Devínskej Novej Vsi a to 15 až 25 mm. V okolí bratislavského letiska a Podunajských Biskupíc evidujeme aktuálne cez 15 mm.

 

V nadchádzajúcich minútach sa búrka presunie do oblasti Pezinka a Trnavy. Takto vidieť búrkovú bunku pri pohľade z Trnavy.

búrka pri pohľade z Trnavy
búrka pri pohľade z Trnavy

Ďalšia silná búrka vzniká na maďarských hraniciach

Nad slovensko-maďarským pohraničím v oblasti mesta Mosonmagyaróvár vznikla ďalšia silná búrka, ktorá aktuálne má ešte dostatok energie, no búrka je pomerne statická.

Pohybuje sa smerom k Šamorínu a čoskoro prekročí hranice. Skôr sa však bude posúvať smerom ku Dunajskej Strede. keďže nad Šamorínom a okolím je už chladnejší vzduch, čo búrky len degraduje.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd