Jednu oblasť Slovenska zasiahne výdatný dážď. V druhej bude slnečno a teplo

Jednu oblasť Slovenska zasiahne výdatný dážď. V druhej bude slnečno a teplo
Peter Minárik

Slovensko čaká v jednotlivých regiónoch Slovenska v nadchádzajúcich hodinách diametrálne odlišné počasie. Zatiaľ čo v jednej časti bude upršano a chladno, tak v druhej časti nás čaká slnečné a teplé počasie.

Sobota sa na našom území niesla v znamení pokojného, prevažne jasného počasia. Teploty boli pomerne príjemné, letné. To sa však už čoskoro na našom území zmení.

V okolí Stredomoria aj v oblasti Álp sa dnes vyskytovala premenlivá oblačnosť s početnými prehánkami a búrkami, ktoré čakajú už počas nedele aj naše územie.

Zmena však nepríde na celé územie a hneď. V nedeľu počasie rozdelí naše územie na dve polovice. Zatiaľ čo v jednej nás čaká oblačné, postupne upršané a chladnejšie počasie, tak v druhej časti krajiny bude panovať podobné počasie ako po uplynulé dni. Bude tu väčšinou slnečno a teplo.

Počasie pod vplyvom nižšieho tlaku

V nadchádzajúcich hodinách začne počasie na našom území ovplyvňovať brázda nízkeho tlaku vzduchu, v rámci ktorej začne aj do našej oblasti od juhozápadu prúdiť vlhší vzduch.

Vďaka tomu čaká naše územie postupne oblačné a upršané počasie, pričom vyskytovať sa môžu aj búrky. Počasie sa na našom území začne meniť už v nedeľu v ranných hodinách. V západnej polovici územia sa postupne zatiahne a pridajú sa zrážky, ktoré budú postupovať od juhu smerom k severu. Na západe by malo ísť o prehánky a dážď. Len výnimočne sa v nedeľu môžu vyskytovať aj búrky. Zrážky nás však čakajú aj v nadchádzajúcich dňoch.