Zrážky dorazia až ku koncu mesiaca. Sucho sa zvýrazní

Peter Minárik

Počasie v Európe bude v priebehu nasledujúcich dní pod vplyvom rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu. Počasie tak bude stabilné a zmena je zatiaľ ďaleko

V mnohých oblastiach Európy bude celý tento týždeň ovplyvňovať počasie rozsiahla tlaková výš, ktorá dostala aj svoje meno. 

Tlaková výš sa volá Viktor a natláča sa nad Európu z oblasti Ruska, kde sa aktuálne nachádza jej stred. Táto tlaková výš bude mať dominantný vplyv na počasie nielen u nás, ale prakticky v celej Európe.

Zmena tak skoro nepríde

Predpovedať je niekedy na týždeň dopredu komplikované, no numerické modely majú vo vývoji počasia na nasledujúci týždeň úplne jasno.

Na našom území bude panovať stabilné, slnečné počasie s vysokými teplotami. Zmena príde najskôr v poslednej októbrovej dekáde, teda po 20.10.

Ako vidieť na ansámbly numerického modelu, tak až do 20.10. by mali byť teploty stabilné a bez zrážok.

Zmena by mohla prísť ku koncu druhej dekády tohto mesiaca, kedy teploty začnú klesať a ako vidieť už je aj riziko nejakých zrážok. Dovtedy však nezaprší.

Sucho sa prehĺbi

Podľa včerajšej analýzy narastá sucho predovšetkým v oblasti východného Slovenska. Sucho však začína už aj v okolí Žiliny, či Gemera.

Vzhľadom na očakávaný vývoj počasia na nasledujúce dni môžeme povedať, že sucho sa bude zvýrazňovať na celom našom území.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd