KALAMITA: Na severe vyhlasujú mimoriadnu situáciu

Peter Minárik

Na severe Slovenska je to veľmi zlé. Do intenzívneho sneženia sa pridáva veľmi silný vietor, ktorý komplikuje situáciu. Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších oblastiach.

Na severe Slovenska neutícha výdatné sneženie. Spolu s ním fúka veľmi silný vietor, ktorý zhoršuje dopravnú situáciu na severe. Snehová fujavica vytvára biele peklo, cez ktoré nie je nič vidieť a cestári nemajú šancu udržiavať cesty zjazdné. 

Na cestách veľké problémy

Najhoršia dopravná situácia je na Kysuciach a na Orave. Hraničný priechod medzi Čadcou a Českou republikou uzavreli. V okolí Čadce je veľké množstvo skrížených a šmýkajúcich sa kamiónov. Neprejazdná je cesta medzi Žilinou a Čadcou a v Čadci je dopravný kolaps.

 

Video nájdete aj na Youtube. Sledujte nás

Kolóny sa však tvoria aj v okolí Dolného Kubína. Šmýka sa aj osobným autám na Donovaloch a na Šturci. Tieto horské priechody sú pre vozidlá nad 10 metrov uzavreté. Problémy sú hlásené aj z Čertovice.

Vyhlásili mimoriadnu situáciu

V Žilinskom kraji vyhlasujú ďalšie samosprávy pre kalamitu mimoriadnu situáciu. Tá aktuálne platí v meste Čadca a v obciach: Radôstka, Nová Bystrica, Makov, Klokočov, Olešná, Raková, Korňa, Staškov, Belá, Lysica, Terchová, Lutiše, Pribiš, Pucov, Rabčice, Oravská Polhora a Rabča.

Problémy sú aj s dodávkami elektriny. Bez dodávok je zhruba 15 000 ľudí.

Na severe bude snežiť aj naďalej, pričom sneženie výrazne zosilnie počas zajtrajšieho popoludnia.Od utorňajšieho poludnia do stredajšieho poludnia môže na severe napadnúť ďalších až 30 cm snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd