Kalamitné sneženie na juhu Nemecka. Spadlo až 70 cm snehu. Ľudia prespávali vo vlakoch

Kalamitné sneženie na juhu Nemecka. Spadlo až 70 cm snehu. Ľudia prespávali vo vlakoch
Dominik Cenkner

Kalamitné sneženie zasiahlo v uplynulých hodinách aj juh Nemecka. Mníchov sa v priebehu pár hodín ocitol doslova pod snehom.

Silné sneženie spôsobilo vážne dopravné problémy na juhu Nemecka. V Mníchove sa zastavila cestná mestská hromadná doprava a v bavorskej metropole, ale aj v Ulme v Bádensku-Württembersku museli cestujúci prenocovať vo vlakoch, ktoré tiež nešli. Oveľa lepšia nie je situácia ani v ďalších mestách.

V Mníchove skolabovala železničná doprava na prieťahu centrom mesta od stanice Pasing cez hlavnú stanicu až po východnú stanicu. Nejazdia diaľkové a regionálne vlaky ani mestská železnica S-Bahn.

Správca infraštruktúry Deutsche Bahn (DB) uviedol, že prerušil prevádzku aj na mnohých tratiach v okolí mesta kvôli stromom, ktoré popadali na trate. Kvôli zlému počasiu nejazdí ani náhradná autobusová doprava.

Napríklad ranný spoj ICE do Karlsruhe s odchodom o 5:00 bol úplne zrušený. Vlak do Hamburgu vypravili železničiari až z Norimbergu. 

Doprava v Mníchove kolabuje, zdroj: facebook.com/@Meteoh24
Doprava v Mníchove kolabuje, zdroj: facebook.com/@Meteoh24

Ľudia nocovali vo vlakoch

Kvôli prerušeniu dopravy strávili niektorí cestujúci noc vo vlakoch na mníchovskej hlavnej stanici. Podobne dopadli aj cestujúci v Ulme, ktorý leží na trati z Mníchova do Stuttgartu.

Prevádzka na železnici sa zastavila a železničná spoločnosť upravila vlak, ktorý prišiel zo Stuttgartu, k provizórnemu nocľahu pre uviaznutých cestujúcich. Počasie spôsobilo problémy aj na bavorských cestách, kde sa podľa DPA stalo množstvo dopravných nehôd, z ktorých našťastie väčšina spôsobila len škody na vozidlách.

Meteorológovia očakávajú, že na juhu Nemecka bude ďalej snežiť až do sobotňajšieho popoludnia. Na niektorých miestach majú byť snehové zrážky silné.

Spadli desiatky centimetrov

Do sobotného rána napadalo naprieč Nemeckom množstvo snehu. Najviac hlási lyžiarske stredisko Oberstdorf, a to až 73 cm. Ani v ďalších lokalitách však o sneh núdza nie je:

  • Saldenburg (Niederbayern) 61 cm
  • Fürstenzell (Niederbayern) 52 cm 
  • Garmisch-Partenkirchen 44 cm 
  • Mníchov 41 cm 
  • Mühldorf am Inn 40 cm

Na záver len pripomíname, že všetko dôležité pre vás sledujeme v našom ONLINE textovom prenose. K dispozícii je na tomto odkaze >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd