Kaliforniu sužuje obrovská búrka. Vyžiadala si viaceré obete. Evakuovať museli aj domy známych osobností

Dominik Cenkner

Kaliforniu už niekoľko dní trápi mimoriadne nepriaznivé počasie. Vyžiadalo si už najmenej 14 obetí. Búrka ohrozila aj známe celebrity.

Búrka v Kalifornii zabila už viac ako 14 ľudí. Hasiči evakuovali luxusné prímorské mestečko Montecito, ktoré je domovom mnohých celebrít vrátane vojvodov zo Sussexu, Harryho a Meghan.

Kaliforniu zasiahla obrovská búrka a obyvatelia luxusného prímorského mesta Montecito museli byť evakuovaní. Je domovom moderátorky Oprah Winfrey, herečiek Jennifer Aniston a Gwyneth Paltrow, komičky Ellen DeGeneres a princa Harryho a jeho manželky Meghan.

Pobrežná časť oblasti čelí záplavám. Značné problémy spôsobujú aj zosuvy bahna.

Zatiaľ čo Harry bol v New Yorku a propagoval svoju novú knihu Spare, Meghan zrejme zostala doma v Kalifornii s deťmi. Do postihnutej oblasti dorazili hasiči z hodinu a pol vzdialeného Los Angeles a okamžite nariadili evakuáciu všetkých obyvateľov.

Nepriazeň počasia aj v ďalších dňoch

„Okamžite odíďte. Táto situácia sa rýchlo vyvíja. Venujte, prosím, zvýšenú pozornosť núdzovým upozorneniam,“ uviedol hasičský zbor na sociálnych sieťach.

Komička Ellen DeGeneres zdieľala video, na ktorom sa voda valí z priľahlého svahu. „V Montecite je povinná evakuácia. Je tu vysoký stupeň ohrozenia, preto nás požiadali, aby sme sa ukryli. Prosíme všetkých, aby zostali v bezpečí,“ komentovala situáciu na Twitteri. 

Na sociálnych sieťach sa však objavujú desiatky videí od miestnych obyvateľov. Meghan sa k situácii zatiaľ nevyjadrila.

Séria búrok si od utorka vyžiadala už 14 obetí. Meteorológovia varujú pred ďalšími zrážkami a povodňami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd