Kam za teplom? V Španielsku stále vládne teplé počasie. Teploty sa šplhajú k +25 °C

Kam za teplom? V Španielsku stále vládne teplé počasie. Teploty sa šplhajú k +25 °C
Veronika Salayová

V niektorých lokalitách Španielska počasie december nepripomína ani náhodou. Cez víkend sa tam opäť šplhali teploty k +25 °C.

Na juhovýchodnom a východnom pobreží Španielska sa od jesene poriadne ani neochladilo a teploty pripomínajú skôr neskoré leto ako zimu v plnom prúde.

Takéto vysoké hodnoty sú pre december nezvyčajné. Už v októbri a novembri boli v tejto krajine teploty vyššie, ako je dlhodobý priemer, a to práve na východnom a južnom pobreží Španielska.

Za teplom do Španielska

Letisko vo Valencii zaznamenalo v novembri spolu až 7 dní, kedy teploty vystúpili nad +25 °C, a dokonca 14. novembra tu namerali teplotu až +29,4 °C.

Ide o výrazne nadpriemerné teploty, pretože priemerná maximálna teplota v novembri je +19 °C, čiže odchýlka teplôt od normálu je vyššia až o 10 °C. 

Ani tento víkend Španieli ešte nemuseli zapínať kúrenie, keďže teploty sa počas dnešného dňa šplhali k +25 °C.

V Murcii dnes namerali +25 °C, v Malage bolo dnes +22 °C a napríklad vo Valencii +24 °C. Takéto teplé počasie bude nasledovať aj ďalšie dni. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd