Konečne prichádza ochladenie a poriadne prituhne. Bude aj snežiť

Peter Minárik

Počasie sa v našej oblasti začína meniť. Cez naše územie postúpil studený front za ktorým k nám prenikol chladnejší vzduch od severu. Ďalšia vlna chladného vzduchu vpadne do našej oblasti nasledujúci deň.

Prelom rokov priniesol do našej oblasti výrazné oteplenie, ktoré bolo tak výrazné, že dokonca padali teplotné rekordy. Teplé počasie však už má svoje hodiny spočítané.

V priebehu dnešného dňa vpadol do našej oblasti chladný vzduch od severu, pričom počas zajtrajšieho dňa do našej oblasti zatečie ďalšia vlna chladného vzduchu.

Teploty by sa mali postupne dostať na úroveň dlhodobého teplotného normálu, no veľa snehu zatiaľ nenapadne.

Mieri ku nám ďalšia vlna chladného vzduchu

Teploty už začali klesať, pričom výrazne sa ochladí na Troch kráľov. Počasie totiž začne ovplyvňovať ďalší studený front.

V uplynulých dňoch sa teploty na našom území dostávali vysoko nad hranicu +10 °C. Nasledujúce dni nás na severe čaká aj celodenný mráz a v najteplejších oblastiach nášho územia sa teploty vyšplhajú až do +5 °C.

Výrazne prituhne vo večerných a v nočných hodinách. Na celom území bude mrznúť a to pomerne výrazne, pričom v dolinách a v kotlinách by sa teploty mohli dostávať až k -20 °C.

Snehu bude zatiaľ málo

Prechod studeného frontu na Troch kráľov prinesie na naše územie aj sneženie. To však zasiahne výlučne sever a netreba počítať s tým, že napadne veľa snehu. Maximálne by sa malo jednať o poprašok.

Sneh nepribudne ani v nasledujúcich dňoch. Počasie sa totiž dostane pod vplyv tlakovej výše, ktorá prinesie ustálené počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd