Konečne teplo a slnko! Užite si letné dni s teplotami do +27 °C. Čoskoro udrú BÚRKY

Konečne teplo a slnko! Užite si letné dni s teplotami do +27 °C. Čoskoro udrú BÚRKY
Veronika Salayová

Teplé letné počasie sa po dlhšej pauze vrátilo na Slovensko a treba si ho užiť dosýta. Máme pred sebou pár teplých a slnečných dní, no v druhej polovici týždňa prídu už aj búrky. 

Po chladných dňoch opäť prišlo oteplenie a teploty sa v počas pondelka šplhali vysoko. Včera bola najvyššia nameraná teplota zaznamenaná v Slovenskom Grobe, kde bolo o 16. hodine až +27 °C. Nad +26 °C bolo aj v HurbanoveVysokej nad Uhom či Orechovej.

Aj dnes pokračujeme v takomto letnom charaktere počasia, pričom dnes môže byť ešte o kúsok teplejšie včera. Utorok a streda prinesie krásne slnečné a veľmi teplé počasie na celé naše územie. Streda tak bude priam ideálna pre vonkajšie aktivity, turistiku či grilovačku a tento sviatočný deň si rozhodne treba vychutnať vonku.

teplotné maximá v stredu
teplotné maximá v stredu, iMeteo

Následne počasie pre nás chystá zmenu, ktorá bude spočívať v miernom ochladení a najmä príchodom zrážok a prvých silnejších búrok. 

 

Mierne sa ochladí najmä na západe

Nad Stredozemným morom sa totiž začne prehlbovať tlaková níž, ktorá začne ovplyvňovať počasie hneď v niekoľkých európskych krajinách. Okolo nej sa vytvorí výrazný studený front.

Ten začne vo štvrtok tvoriť výrazné búrky, hlavne v krajinách na západ od nás, avšak postupne dorazí aj k nám. Prehánky budú spočiatku ojedinelé, od piatku môžu byť častejšie a miestami sa môžu objaviť už aj spomínané búrky.

Teploty už mierne poklesnú vo štvrtok a v piatok, kde na západnom Slovensku sa budú maximá pohybovať už len okolo +20 °C, no na východe budú ešte v tieto dni teplo s maximami okolo +25 °C. 

teplotné maximá v piatok
teplotné maximá v piatok, iMeteo

 

 


Záver pracovného týždňa a nasledujúci víkend tak bude na našom území spojený s miernym ochladením, dažďom a búrkami.

Prvé búrky by sa na Slovensku mohli objaviť už v piatok na západnom Slovensku. O búrkach budeme informovať v nasledujúcom článku. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd