Koniec pracovného týždňa prinesie konečne teplo. Leto sa vracia na Slovensko

Koniec pracovného týždňa prinesie konečne teplo. Leto sa vracia na Slovensko
Veronika Sádovská

Piatok bude konečne v znamení oteplenia a pred víkendom sa tak znova môžeme začať tešiť na letné počasie. Bude teplejšie a záver pracovného týždňa prinesie aj viac slnka.

Počasie na našom území začne dnes ovplyvňovať teplejší vzudch, ktorý z centrálneho Stredomoria cez karpatskú oblasť až nad Pobaltie prináša tlaková výš. Súčasne bude od západu cez strednú Európu postupovať studený front spojený s tlakovou nížou nad Bristkými ostrovmi.

V piatok sa dočkáme konečne vyšších teplôt, ale po dlhom čase to bude aj deň bez zrážok.

 

Piatkove teploty pôjdu nahor

Dnes si konečne užijeme slnka, pretože bude jasne až polojasno a až popoludní bude od západu pribúdať oblačnosť. Jasné počasie tak poženie teploty do príjemných hodnôt.

Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od +19 °C až po +24 °C, len na Orave pod Tatrami bude ojedinele chladnejšie. Na východe ešte zrána bude dnes fúkať silnejší severný vietor, avšak v priebehu popoludnia bude slabnúť.

 

Pripravte sa na víkend

Víkend ale už bude po niekoľkých chladnejších dňoch znova letný a teploty budú dosahovať až +28 °C. Pred nami je teda piatok, ktorý už predznamenáva počasie, ktoré nás čaká nasledujúce dni.

Ak si však chcete byť úplne istí, čo nás čaká, sledujte našu stránku a našu 15-dňovú predpoveď. Nájdete ju tu

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd