Koniec pracovného týždňa prinesie premenlivé počasie. V jednej časti Slovenska môže byť búrlivo

Zuzana Macháčová

Dnes nás čaká posledný pracovný deň tohto týždňa. Počasie prinesie prehánky, ale aj búrky, ktoré hrozia len v jednej časti Slovenska. Kde bude dnes najteplejšie?

Štvrtok priniesol o niečo viacej oblačnosti, ako bolo počas sviatočného dňa. Tá sa vyskytla najmä na západe nášho územia, kde sa tvorili aj prehánky alebo búrky. 

Ak ste jazdili včera v lokalitách, kde spŕchlo, tak nie je vylúčené, že ste si našli zaschnuté čiastočky saharského prachu. 

Najteplejšie bude na východe Slovenska

Do našej oblasti zasahuje od západu plytká tlaková níž so strednom nad Nemeckom a po jej prednom okraji k nám začína od juhu prúdiť vlhší vzduch.

Dnes čiastočne ovplyvní počasie u nás zvlnený studený front, ktorý je s touto tlakovou nížou spojený. Ten rozdeľuje Európu na chladnejšiu západnú časť od teplejšej, do ktorej patrí aj Slovensko.

 

 

 Počas piatka si najmä východná časť bude užívať teplotu do +26 °C. Smerom na západ má byť od +18 °C do +23 °C. 

Zrážky sa vyskytnú najmä v západnej polovici územia vo forme prehánok alebo lokálnych búrok. Vietor bude fúkať väčšinou len slabo. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie. 

Predpoveď na piatok

Na západnom Slovensku bude piatok premenlivý a oblačný, pričom sa vyskytnú prehánky alebo búrky. Teplota vystúpi od +18 °C do +22 °C.

Na strednom Slovensku bude prevládať oblačné až zamračené počasie, lokálne sa môže oblačnosť aj zmenšiť. Prehánky alebo búrky sa vyskytnú len zriedkavo. Teplota vystúpi od +20 °C do +22 °C. 

 

No a na východe našej krajiny bude spočiatku viacej oblačnosti, ale tá sa miestami počas dňa zmenší. Zrážky sa tu predpokladajú len výnimočne. Bude tu najteplejšie od +20 °C do +26 °C. 

 V horských oblastiach sa bude oblačnosť meniť od polojasnej až do prechodne zamračenej oblohy. Vo výške 1 500 m bude okolo +12 °C.

Pred nami je posledný pracovný deň v tomto týždni a prinesie častejšie zrážky opäť to západnej polovice územia. Ak vás zaujíma ďalší vývoj počasia na víkendové dni, tak si pozrite našu dennú predpoveď počasia. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd