Krupobitie spôsobilo hromadnú dopravnú nehodu na diaľnici

Krupobitie spôsobilo hromadnú dopravnú nehodu na diaľnici
Veronika Salayová

Dnes popoludní sa na diaľnici pri Hamburgu zrazilo 5 áut v dôsledku krupobitia, ktorý priniesol prechádzajúci studený front. 

Dnes krátko po 13:00 h začalo po prechode studeného frontu v Nemecku pomerne výrazné krupobitie, ktoré severne od Hamburgu spôsobilo na diaľnici A23 hromadnú dopravnú nehodu.

Podľa polície sa v dôsledku krupobitia, ktoré znížilo viditeľnosť na diaľnici, zrazilo spolu 5 áut medzi križovatkami Hohenfelde a Horst/Elmshorn, informuje Bild

hromadná nehoda pri Hamburgu
hromadná nehoda pri Hamburgu, Bild

Zranenia utrpelo spolu až 11 ľudí, z toho troch museli hospitalizovať. Všetci traja však majú len mierne zranenia, informovali nemeckí záchranári. 

 

Čo sa na diaľnici stalo?

V dôsledku silného krupobitia a šmykľavej vozovky sa auto na diaľnici prevrátilo a následne do neho narazilo iné auto. Len krátko nato sa na rovnakom mieste zrazili ďalšie tri autá.

Podľa diaľničnej polície Elmshorn krupobitie spôsobilo to, že diaľnica ostala veľmi šmykľavá a výrazne sa znížila aj viditeľnosť.

 

Polícia nechala diaľnicu uzavrieť. Všetkých päť vozidiel následne odtiahli a diaľnicu opäť o 16.30 hod. sprejazdnili. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd