KURIOZITA v Tokiu: Najprv postavili luxusnú budovu a idú ju hneď aj búrať. Bráni totiž vo výhľade

KURIOZITA v Tokiu: Najprv postavili luxusnú budovu a idú ju hneď aj búrať. Bráni totiž vo výhľade
Veronika Salayová

V Tokiu postavili luxusnú výškovú budovu, ktorá však čoskoro bude minulosťou. Rozhodli tak japonské úrady a dôvod vás prekvapí. 

Luxusná 10-poschodová budova v Tokiu bude zbúraná, pretože blokuje výhľad na horu Fudži, rozhodli tento týždeň japonské úrady. Paradoxom je, že budovu postavili len nedávno a idú ju hneď aj búrať. 

Proti tomuto developerskému projektu, ktorý bol dokončený len nedávno, obyvatelia mesta Kunitači protestovali od začiatku, informovala o tom tlačová agentúra Džidži.

Budova bráni vo výhľade na Fudži

Práve výhľad na najvyššiu japonskú horu mal byť podľa developerov najväčšou prednosťou projektu, no obyvatelia žijúci v okolí s týmto projektom nesúhlasili. 

Nová luxusná budova s názvom Gurando Mezon Kunitači Fudžimidóri pozostáva z celkom 18 bytov s plochou až 76 metrov štvorcových. Za jednu bytovú jednotku záujemcovia zaplatili 82 miliónov jenov, čo je takmer 500 000 eur. 

 

Byty mali odovzdať novým majiteľov už v júli

Spoločnosť Sekisui House, ktorá za projektom stojí, uvádza, že budova je v poriadku a v súlade so zákonom. Podľa pôvodných plánov mala byť budova až 11-poschodová, no neskôr spoločnosť Sekisui House projekt  o poschodie znížila kvôli nespokojnosti obyvateľov v meste.

Hoci je centrum japonskej metropoly známe výškovými budovami, vo väčšine obytných štvrtí naďalej prevládajú nižšie domy.

Budúci majitelia bytov sa do budovy mali nasťahovať už v júli, no už sa tak nestane. Japonské úrady sa v utorok definitívne rozhodli, že novopostavenú budovu zbúrajú, pretože výrazne bráni výhľadu na Fudži, ikonickú 3 776-metrovú horu.

 


 
Dôvodom je nedostatočné zohľadnenie vplyvu na okolitú scenériu.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd