Kuriózna nehoda v Nórsku. Posádku auta po havárii z mrazivej vody zachránila sauna

Kuriózna nehoda v Nórsku. Posádku auta po havárii z mrazivej vody zachránila sauna
Peter Minárik

Počas dnešného dňa zasiahlo Nórsko veľmi nepriaznivé počasie, ktoré si vyžiadalo množstvo nehôd. Jedna nehoda mala kuriózny priebeh. Záchranári zachránili posádku z auta saunou.

Dvoch motoristov, ktorí sa vo štvrtok po havárii auta ocitli v mrazivej vode fjordu pri nórskej metropole Oslo, zachránila plávajúca sauna. Informovala o tom nórska polícia. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Na videu nakrútenom svedkami nehody vidno elektromobil Tesla čiastočne potopený vo vode a dvoch ľudí na jeho streche.

"Keď auto skončilo vo vode, boli vo vnútri dvaja ľudia," napísala nórska polícia na sociálnej sieti X. "Z vody ich vytiahla plávajúca sauna," dodala.

V Oslofjord pri nórskom hlavnom meste si možno prenajať niekoľko plávajúcich sáun vrátane motorizovaných. Na videu vidieť, ako sa auto potápa a vtedy ľudia z plávajúcej sauny pomôžu motoristom dostať sa z mrazivej vody.

"Jeden z hostí ku mne pribehol a povedal mi, že vo vode pristálo auto. Naplno som zrýchlil a uháňal smerom k tým ľuďom," povedal "kapitán" plávajúcej sauny Nicholay Nordahl pre nórsky denník VG. "S pomocou dvoch hostí sme ich vytiahli. V saune sa rozohriali, dodal.

"Zachránili nám život," povedal majiteľ auta pre denník VG. Dodal, že si myslel, že auto je zaparkované, keď stlačil plynový pedál. "Ale auto vyrazilo a spadlo do vody. Bol to strašný pocit," vyhlásil.

Pomocou odťahovacieho vozidla z vody vytiahli aj utopené auto.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd