Kvalita ovzdušia sa zlepšila. Na Slovensku dýchame čistejší vzduch

Veronika Salayová

Pred pár dňami pretrvávalo na väčšine nášho územia zlá kvalita ovzdušia. V týchto dňoch sa vzduch prečistil a Slováci tak dýchajú oveľa čistejší vzduch.

Na začiatku tohto týždňa monitorovacie stanice na Slovensku zaznamenali zlú kvalitu vzduchu, ktorú v pondelok 11. januára evidovalo až 24 monitorovacích staníc.

Zhoršenú kvalitu vzduchu v tento deň zaznamenalo 5 staníc a čistý vzduch bol „len“ na 10 monitorovacích staniciach v rámci Slovenska. Zlá kvalita vzduchu bola aj v utorok 12. januára na väčšine územia. 

Vzduch sa v priebehu týždňa postupne prečistil a dnes dýchame na Slovensku oveľa čistejší vzduch než na začiatku týždňa. 

Dnes dýchame nekvalitný vzduch iba v okolí dvoch lokalít, a to v Jelšave a Handlovej.

Zhoršenú kvalitu ovzdušia eviduje 10 monitorovacích staníc v Žiline, Martine, Prievidzi, Bystričanoch, Hnúšti, Krompachoch vo Veľkej Ide, Humennom, Strážskom a vo Vranove nad Topľou.

Vo zvyšku Slovenska monitorovacie stanice evidujú dobrú a veľmi dobrú kvalitu vzduchu.

Zvyšných 29 monitorovacích staníc po Slovensku detekuje čistý vzduch, takže sa obyvatelia týchto lokalít môžu dnes vonku zhlboka nadýchnuť. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd