Letné horúčavy sa týmto dvom mladíkom stali osudnými: Chceli si zaplávať v Hrone, dnes našli ich telá

Letné horúčavy sa týmto dvom mladíkom stali osudnými: Chceli si zaplávať v Hrone, dnes našli ich telá
Ema Bazhaykin

Telá mladíkov vo veku 20 a 22 rokov, ktorí v sobotu zmizli pod hladinou rieky Hron na priehrade pri Šarovciach, sa dnes pravdepodobne našli.

V sobotu 8. júna dosiahli teploty na Slovensku +30°C prvýkrát tohto roku. Horúčavy lákali ľudí k vode, v prípade dvoch mladíkov sa však letné osvieženie obrátilo na veľké nešťastie a podľa najnovších informácií policajného zboru sa im kúpanie v rozvodnenej rieke stalo osudným.

Zdravotní záchranári museli v sobotu podvečer zasahovať pri Šarovciach v okrese Levice. Na tiesňovú linku 155 prijali hlásenie, že v rieke Hron sa topí viacero ľudí.

Do rieky Hron sa malo ísť kúpať sedem ľudí. Piatim sa podarilo dostať na breh bez zranenia, dvaja vo veku 20 a 22 rokov zmizli pod hladinou, o čom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.

 

Po dvoch mladíkoch bolo vyhlásené pátranie. Bohužiaľ, dnes v poobedných hodinách sa podarilo nájsť už len ich telá bez známok života.

Telá dvoch mladíkov sa našli

V lokalite sa hneď po zmiznutí začala pátracia akcia po nezvestných mužoch. Do pátrania sa zapojil psovod z oddelenia služobnej kynológie, špeciálna kynologická záchranná služba so psom určená na vyhľadávanie utopených a poriečne oddelenie Prezídia Policajného zboru Bratislava. Breh Hrona na člne prehľadávali aj členovia Hasičského a záchranného zboru. 

Telá dvoch mladíkov sa napokon podarilo nájsť až dnes. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Viktória Borloková potvrdila, že v Želiezovciach, mestskej časti Svodov, boli v utorok nájdené telá dvoch osôb mužského pohlavia bez známok života. Polícia ich totožnosť preveruje.

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd