LETNÉ počasie práve končí. Teraz sa teploty prepadnú o 15-20 °C

LETNÉ počasie práve končí. Teraz sa teploty prepadnú o 15-20 °C
Peter Minárik

Pred bránami Slovenska sa nachádza studený front, ktorý už o chvíľu ukončí letné počasie a následne prinesie výrazný prepad teplôt. Dnes bolo nielen u nás, ale aj v okolitých krajinách vôbec najteplejšie a už zajtra budeme na míle vzdialení od dnešných teplôt.

Tohtoročná Veľká noc bola letná a práve končí s absolútne najvyššími teplotami z tejto série teplého počasia. Teploty prelomili hranicu +25 °C hneď na niekoľkých miestach a v susednom Maďarsku dokonca zaznamenali tropický deň.

V týchto chvíľach však už pred bránami Slovenska máme studený front, ktorý večer prinesie zrážky a predovšetkým výrazné ochladenie. Zajtrajšie teploty sa doslova prepadnú.

Letné aj tropické počasie končí

Veľkonočný pondelok bol na našom území najteplejší od začiatku roka. Teplota sa hneď na niekoľkých staniciach, predovšetkým na juhu Slovenska dostala nad letnú hranicu +25 °C.

 

Podľa operatívnych údajov bolo najteplejšie v Mužli, kde sa teplota dostala na +27,6 °C. Najvyššie teploty boli podľa všetkého zaznamenané v Podunajskej nížine.

U našich susedov však zaznamenali ešte extrémnejšie teploty. Napríklad v Maďarsku sa na juhu krajiny v mestečku Kelebia dostala teplota až na +30,2 °C.

V susednom Rakúsku sa dostala teplota najvyššie vo Viedni, kde namerali +28,5 °C. Zaujímavý je však pohľad na teplotnú mapu. Od západu sa totiž výrazne ochladzuje a zatiaľ čo na východe Rakúska teploty stúpajú k +30 °C, tak na západe krajiny, v Salzburgu je o 20 °C menej a to len +9 °C.

na západe Rakúska je o 20 °C menej
na západe Rakúska je o 20 °C menej, zdroj: UWZ.at
 

Teploty sa teraz prepadnú

Letné počasie končí nielen u našich susedov, ale aj na našom území. Práve v týchto chvíľach sa k nám blíži studený front, ktorý prinesie zrážky.

Okrem zrážok však najvýraznejšie bude prudké ochladenie, ktoré nás čaká. V noci sa k nám od severozápadu dostane veľmi chladný vzduch, ktorý zrazí teploty poriadne nadol.

Zatiaľ čo dnešné maximá sa dostali na +22 až +28 °C, tak zajtrajšie maximá budú len od +8 do +16 °C. Ochladí sa tak o viac ako 15 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd