Lyžiari, tešte sa. Cez víkend otvárajú Jasnú. Na zjazdovkách leží 60 cm snehu

Lyžiari, tešte sa. Cez víkend otvárajú Jasnú. Na zjazdovkách leží 60 cm snehu
Veronika Salayová

Cez víkend pre všetkých lyžiarov a nadšencov zimných športov otvára svoje brány Jasná v Nízkych Tatrách. Otvorených bude rekordných 20 kilometrov zjazdoviek.

Stredisko Jasná v Nízkych Tatrách otvorí lyžiarsku sezónu v sobotu 2. decembra, informuje TASR. V prvý deň lyžovačky bude otvorených rekordných 20 kilometrov zjazdoviek.

Podmienky budú na lyžovanie v čase otvorenia veľmi dobré, čomu prispelo aj výdatné sneženie v posledných dňoch. Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) informoval, že na zjazdovkách sa nachádza v priemere približne 60 centimetrov mixu technického a prírodného snehu.

„Pomohlo aj sneženie, takže hneď v prvý deň lyžovačky budeme mať na zjazdovkách veľmi dobré podmienky. Práve investície do technického zasnežovania nám umožnili otvoriť v Jasnej na toto obdobie rekordné množstvo zjazdoviek, z čoho máme veľkú radosť nielen my, ale určite aj lyžiari,“ uviedol prevádzkový riaditeľ slovenských stredísk TMR Branislav Kačkovič pre slovenskú agentúru.

Na čo sa tešiť?

V stredisku bude v deň otvorenia lyžiarskej sezóny k dispozícii spolu až 15 zjazdoviek. Z Chopku sa bude možné lyžovať na sever aj na juh, v prevádzke bude aj 7 lanoviek, priblížil TASR.  

V predstihu štartujú v sobotu lyžiarsku sezónu aj na Štrbskom Plese a svoje brány otvárajú aj viaceré strediská prevádzkované spoločnosťou TMR v iných krajinách. Okrem ľadovca Molltaler Gletscher, kde sa lyžuje od 5. novembra, budú už v sobotu v prevádzke aj strediská Špindlerův Mlýn, Ještěd a Szczyrk.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd